KARI PEITSAMO: Black Album

KARI PEITSAMO
Black Album
Rocket Records

Yhdestä miehestä ja hänen kitarastaan riittää moneen. Kari Peitsamon uusien kappaleiden luokittelu eri tyylilajeihin sujuu helpoiten niiden tekstien perusteella. Pink Motorbike kipinöi silkkaa psykedeliaa, Ice-hockey For You? lämmittää slapstick-huumorillaan ja Big Black Butt tirisee rasvaisena bluesina. Poliittiset laulut katetaan Samlings­parti luktar illa -kappaleella, mutta ylä- ja alakerran isännistä lauletaan useammin.

Viime syksynä ilmestyneen valkoisen albumin ja tämän uutuuden perusteella Kari Peitsamo tuntuu jälleen elävän luovaa vaiheetta urallaan. Kappaleet rullaavat luontevasti ja niiden esityksissäkin on henkeä. Kaiken lisäksi Joel Attila on onnistunut musiikin äänityksessä erinomaisesti. Karin lauluäänestä välittyy useampikin väri ja pienet ähinät sekä puhinat tuovat mukaan ainutkertaisen tulkinnan tuntua.

Kari Peitsamon uusien laulujen kuuleminen kutittelee parhaiten ensimmäisellä ja toisella kerralla. Black Albumin kappaleetkaan eivät taida olla kaikkein kestävintä sorttia, mutta siitä viis. Puolen vuoden päästä kuultavana on epäilemättä samanmoinen nippu uusia biisejä.