KENDRICK LAMAR: untitled unmastered.

Arvio julkaistu Soundissa 4/2016.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

KENDRICK LAMAR
untitled unmastered.
Interscope

Yllätyksenä julkaistu untitled unmastered. on jälleen yksi konseptilevy Kendrick Lamarilta – tietyn teeman ympärille keskittyvä kokonaisuus. Tällä kertaa se tarkoittaa vain kahdeksan, vuosina 2013–2016 äänitetyn demonauhan kompilaatiota. untitled unmastered. ei kuitenkaan ole vain osiensa summa. Se on paljon enemmän.

Ankarista poliittisista, psykologisista ja filosofisista aiheista sekä Lamarin nerokkkaista sivalluksista huolimatta kappaleet muodostavat kuin hyväntuulisen jamitussession, jossa leikitellään free jazzin, avant garden, soulin ja funkin tyyleillä ensiluokkaisten tuottajien sekä vierailijoiden kanssa. Lamar sekoittelee keitokseen tapansa mukaan myös spoken wordia ja originellia äänenkäyttöä.

untitled unmastered. on kurkistus viimevuotisen menestysalbumi How To Pimp A Butterflyn kulissien taakse. Se on suurenmoinen esimerkki Lamarin kokeellisesta luonteesta ja hänen jatkuvasta kyvystään uudistua ja yllättää – rehellistä fiilistelyä ja vilpitön silmäys taiteilijan luomisprosessiin. Kendrick Lamaria parhaimmillaan.

Lisää luettavaa