KNUCKLEBONE OSCAR: Back From The Jungle

KNUCKLEBONE OSCAR
Back From The Jungle
Bluelight

Viidakosta kotiutunut villimies-Oskari levyttää harvakseltaan, mutta se näyttää olevan vain hyväksi. Back From The Jungle on nimittäin heittämällä parempi albumi kuin edellinen kuulokuva Songs From My Heart (2001). Kaikki todisteet virkamiesbluesista on tuhottu ja täyden remontin kokenut miehistö syö pikkulapsia aamupalaksi. Etunojaa on keskipitkän baarikierroksen verran.

Seremoniamestarin roolista nauttiva Oscar on biisinteossa antanut vetovastuun jälleen muille. Back From The Jungle on kahta coveria lukuun ottamatta kaveripiirin tekosia Jussi Sydänmäen ollessa pahimpana krediittirohmuna. Hänen piikkiinsä siis menkööt albumin rockabillyt ja muut twistit. Ja tässä sekametelisopassa orientaaliboogiet, vintage soul ja heinähattuhulluttelu maistuvat kaikki yhtä lihaisalta.

Hot Rod Babyn limaisesti funkkaavien bassolinjojen yllä rullaavaa repimistä kuunnellessa syttyy lamppu otsalohkon yllä: Knucklebone Oscarhan on Cosmo Jones Beat Machinen mielipuoli kaupunkilaisserkku. Mielikuvaa ei hälvennä, että lihamestariksi tässä kokoonpanossa tituleerattu Niko Votkin hoitaa rytmit molemmissa yhtyeissä.