KNUCKLEBONE OSCAR: Songs From My Heart

KNUCKLEBONE OSCAR
Songs From My Heart
Bluelight

Aikoinaan kitaraansa muun muassa nyrkkiraudalla pahoinpidellyt Oscar nauttii ultimaalisen show-miehen maineesta ja keikoilla tunnelma on intoutunut niin, että poliiseja on nähty lavalla asti. Levyllä Oskari on tyrmistyttävän iisiä kamaa.
Rytmibluesin kaavoja ravisuttavan kokoonpanon bilevaihde ja räyhäkkyys eivät otakaan toimiakseen ilman nikottelua. Revittelyksi ei riitä, että keskitempoisten rallien keskellä sankari kurlaa kuin olisi hukkumaisillaan viemäriin. Songs From My Heartin tuotanto on niin putipuhdas ja biisit peruskamaa, että sekoilu kuulostaa tuskastuttavan päälleliimatulta. Samasta syystä tökkii levyn monista covereista etenkin Money, jota on aikojen saatossa lainattu kuin Päätaloa Kainuun kirjastoista. Sonics on hoitanut sen äärimmäisyysversioinnin ja viihteellisemmätkin tulkinnat on jo testattu. Ja eiköhän Guitar Maninkin voisi jo hiljalleen jättää rauhaan. Ihmetystä herättää myös, että onko bluesporukan käsitys autenttisuudesta rakennettu aina mahdollisimman siistin soittamisen ja perinteisten sovitusten varaan.
Oscarin omasta tuotannosta parhaiten iskee chill out -osasto. Mingle In The Jungle on hillityssä uhkaavuudessaan albumin eliittiä ja Tom Waitsin Whistlin´ In The Graveyardin kelpuuttaminen osoittaa hyvää tilannetajua. Ja myönnettököön, että Cobra & Mustangia sekä Earthquake And Hurricanea kuunnellessa veren kohinan voi tuntea suonissaan. Vielä kun levyn toinen puolikas olisi täytetty yhtä viriilillä suhinalla.