KYLIE: Body Language

KYLIE
Body Language
EMI

Roolipelaaja Kylie Minogue on taas kääntänyt tilanteen päälaelleen. Odotukset saattoivat olla fiksoituneet parin vuoden takaisen Can’t Get You Out Of My Head -tanssihitin perusteella, mutta laulajatar ei ole tyytynyt vain täyttämään toiveita. Hän asettaa ihailijansa uusien haasteiden eteen.

Maailman seksikkäimmäksi takamukseksi julistettu peräpeili on pantu uudella Body Language -albumilla piiloon, sillä Kylie on nyt stailattu elekieltä käyttäväksi Brigitte Bardot’ksi. Samalla Kylie on hylännyt turvallisen kakkososan kuusi miljoonaa myyneelle Fever-albumille ja ottanut riskin helpon ratkaisun sijaan sekä syöksynyt tuntemattomaan elektropopin ja -funkin pariin. Jos kansikuvissa on päädytty 60-luvun tunnelmiin, niin musiikissa jumitetaan tiukasti 80-luvulla.

Popin prinsessan yhdeksäs studioalbumi ei pudottele kepeitä tanssilattian magneetteja, vaan jytyyttää toistuvasti raskailla bassoilla ladatun funkin avulla. Säveltäjäkaartin tilausohjeistukseen on kirjattu ylimmiksi nimet Prince, Janet Jackson ja Kool and the Gang.

Kylien lauluääni ei ole koskaan kuulunut hänen merkittävimpiin avuihinsa. Body Language -levyllä äänen latteutta ei edes huomaa, koska laulu on pääasiassa viettelevää henkäilyä ja huokailua. Englannin listaykköseksi ponnahtanut voihkinta Slow on niin suorasukainen ehdotus, ettei kukaan usko sitä tanssiinkutsuksi: ”Skip a beat and move with my body!” Keinotekoisella lapsen äänellä lauletut Red Blooded Woman ja Chocolate vievät vihjailevan voihkinnan vielä pitemmälle.

Vaikka Kylien henkäilyssä on jatkuvasti erotiikkaa tihkuva sävy, ei hänkään jaksa koko ajan vietellä sataprosenttisesti. Ms. Dynamiten kanssa rakennettu Secret esittelee Kylien lyhyen rap-osuuden ja paljastaa, ettei kokeilun suunta ole oikea. Obsessionin syntikkapörinän alle piilotettu melodia on tuttu Kylien alkutaipaleen discotehtaalta. Scritti Politti -ideologi Green Gartsiden avustama Someday puolestaan sopii mille tahansa chill out-kokoelmalle.

Kokonaisuutena Body Language on ehdottomasti Kylien seksikkäin albumi. Sitä ei voi ylittää ilman, että kanteen tulee merkintä K-18.