LAPKO: The Arms

LAPKO
The Arms
Jukeboss

Satakunnasta maailmalle lähtenyt Lapko on ponnistanut suomalaisen vaihtoehtomusiikin kartalle verrattain nopeasti. Sitä voidaan pitää ansaittuna, sillä trio on kiitettävän originelli ja poikkeuksellisen intensiivinen. Se ei myöskään sovi mihinkään valmiiksi pureskeltuun kategoriaan. On vaikea nähdä Lapkon klikkiytyvän jonkun musiikinlajin edustajien kanssa. Bändi on tervehenkisen ulkopuolinen. Toivottavasti asia säilyy myös jatkossa näin.

Bändin kohdalla on verrannaisista muistettu toistuvasti mainita Placebo ja Tool. Molemmat ovat ymmärrettäviä, mutta se on silti vain pintaa, sillä molempiin Lapkon yhdistää ainoastaan kitaristi-solisti Maljan kiihkeä laulutyyli. Sisällöltään Maljan, basisti Nordbergin ja rumpali Heikkosen muodostamaa kolmiyhteyttä on hankala yhdistää dekadenttia maailmantuskaa mouruaviin androgyyneihin.

The Arms vaatii tavallista useamman kuuntelukerran avautuakseen, sillä kovan kuoren alla lymyävä inhimillisyys paljastuu hiljaksiin. Singlenäkin menestynyt Stacy on albumin ehdoton iskusävelmä, mutta vain tarttuvuudellaan muista erottuva.