Levyarvio: Devin Townsendin livellä pääpaino on kevyemmässä materiaalissa – Taitavat muusikot pitävät setin hyvin hyppysissään

Devin Townsend
Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1
Inside Out

Order Of Magnitude on livealbumi, joka on taltioitu Devin Townsendin kirjavan Empath-albumin kiertueella Lontoossa joulukuussa 2019. Lavalla on progevelhon lisäksi iso liuta muusikoita, jotka ovat tuttuja muun muassa Frank Zappan yhtyeestä, Hakenista sekä Devinin omasta country rock -duo Casualties Of Coolista.

Settilista on jakautunut tasaisesti Empathin sekä Devinin aiemman soolotuotannon ja Devin Townsend Band- ja Devin Townsend Project -yhtyeiden materiaalin kesken pääpainon ollessa kevyemmässä laidassa. Mukana on myös The Trammps -laina Disco Inferno. Pelottavan taitava orkesteri pitää eklektisen setin hyvin hyppysissään ja tekee kunniaa niin raskaammalle rockille kuin eteerisemmälle utuilullekin.

Order Of Magnitude on kuitenkin vain yksi perushyvä livealbumi muiden joukossa ja Devininkin diskografiasta löytyy tajunnanräjäyttäviä livejulkaisuja. Tästä saavat eniten irti vain kovimmat Devin-fanaatikot.

Itse odotan suuremmalla mielenkiinnolla Empath Live Volume 2:ta, jota on lupailtu julkaistavaksi jossain vaiheessa – sen setti kun koottiin fanien äänestyksen perusteella ja mukaan tuli paljon harvinaisuuksia kuten useita Devinin entisen yhtyeen Strapping Young Ladin biisejä.