Levyarvio: Jumankauta mitä herkkupaloja! Kun Rollarien ruotokurkku päihitti massipäällikön

Keith Richards
Talk Is Cheap Deluxe
Mindless

Mick Jagger ja Keith Richards riitaantuivat kolmannen maailmansodan asteelle 1986 Rollarien kehnoimman Dirty Work -levyn jälkeen, kun Mick kieltäytyi lähtemästä rundille ja ilmoitti mieluummin keskittyvänsä soolouraansa. Keith vihastui ikihyviksi, eikä hänelle jäänyt lopulta vaihtoehdoksi kuin väsätä oma soololevynsä rumpali Steve Jordanin kanssa, jota Charlie Watts oli suositellut pönttöihin. Lopputuloksena oli 1988 julkaistu Talk Is Cheap -levy, joka on nyt julkaistu uudelleen tupla-cd:nä sekä deluxe-älppärinä lisukkeineen.

Keith kasasi parilla puhelinsoitolla itselleen muut soittokumppanit ja duunasi yhdessä Jordanin kanssa levylle päätyneet yksitoista rallia. Ja millaisia herkkupaloja, jumankauta! Kaikki kappaleet ovat svengaavan irtonaisia rokkivetoja, joista useimmilla Keith vittuilee enemmän tai vähemmän näkyvästi bändikaverilleen. Jordan on täydellinen bändikaveri Keithille, joka laulaa ruodokkaasti. Levyn jokainen esitys voisi kelvata Rollarien keikkasettiin ihan helposti. Suosikkini ovat tyly You Don’t Move Me sekä I Could Have Stood You Up, jolla pianoa koskettelee Johnnie Johnson. Uusintajulkaisu sisältää myös kuusi lisäbiisiä, jotka eivät tuo lisäarvoa äänitteelle.

Ruotokurkun levy menestyi aikanaan paremmin kuin massipäällikön eli Keithin uhkapeli onnistui, Mick palasi harharetkiltään ja Rollarit teki seuraavana vuonna parhaan levynsä.