Levyarvio: Mainettaan helpompi The War On Drugs teki tyylikkään livealbumin – Ensiluokkainen kokonaisuus nostaa bändin isoon sarjaan

The War On Drugs
Live Drugs
Super High Quality

The War On Drugsin kaltainen musiikki myydään yleensä laulajan nimellä varustettuna, esimerkkeinä Bruce Springsteen, Bob Dylan tai Warren Zevon. Tässä tapauksessa levyn kanteen tulisi säveltäjän, laulajan, kitaristin, tuottajan ja bändin ainoan alkuperäisjäsenen Adam Granducielin nimi. Vaikka kryptinen The War On Drugs saattaa luoda mielikuvan jotenkin vaikeammasta musiikista, on Granducielin musiikki niin tyylinsä kuin laatunsakin puolesta täysin verrattavissa mainittuihin artisteihin. Nimellä korostetaan kyseessä olevan bändi. Ja Live Drugsin perusteella myös erittäin kova livebändi.

Levy sisältää äänityksiä kahden viimeisimmän kiertueen ajalta. Läpileikkaus on siis käytännössä bändin nykyisen miehistön koko livehistorian kattava. Siitä huolimatta lopputulos ei ole kokoelmamainen vaan kuulostaa yhdeltä keikalta. Setti koostuu luonnollisesti enimmäkseen nykykokoonpanon aikaisten kahden viimeisimmän levyn A Deeper Understandingin (2017) ja Lost In The Dreamin (2014) biiseistä. Lisäksi mukana on ensimmäisen ep:n Buenos Aires Beach ja Zevon-cover Accidentally Like A Martyr.

Ensiluokkaisen tyylikäs kokonaisuus nostaa The War On Drugsin Springsteenin ja Dylanin sarjaan livebändinäkin.