Levyarvio: Petrooli haisee ja kitarat soi – Mustaschin riffikynä pysyy terävänä

Mustasch
Killing It For Life
Tritonus

Mustaschin petroolihevi on edennyt yhdenteentoista albumiinsa, ja musiikilliset viiksensä tuuhentuvat entisestään – Killing It For Life on täynnä yhdessä laulettavia kertosäkeitä, vienosti fuzzahtavia kitarariffejä sekä länsinaapurimme yhtyeille ominaista melodiatajua. Nämä herrat varmastikin juovat kahvitauoilla bensaa, sen verran maantienkatkuista ilmaisunsa edelleen on.

Mustaschin prototyyppinen hard rock elää ja kuolee sävellyksien laadun myötä, ja riffikynä tuntuisi nyt olevan melko terävänä – Ransacker polkee kuin paras skandinaavinen toimintamusiikki menneinä vuosina ja Before A Grave yltää jopa iskelmällisen progressiivisiin tunnelmiin, äärimmäisen tiheän ralliengelskan siivittämänä.

Vuosien ajan major label -yhtiölle levyttänyt Mustasch on julkaissut kaksi uusinta levyään oman firmansa kautta, ja uskallan väittää, että se kuuluu vapautuneisuutena ja rentoutena. Killing It For Life on täydellinen soundtrack koleisiin mutta kauniisiin kesäiltoihin, kun aurinko laskee asfaltin taakse ja kaupungin kadut ovat taas hetken kesyttämättömät.