MUSTASCH: Thank You For The Demon

MUSTASCH
Thank You For The Demon
Gain

Mustasch on hionut stonerrock-lähtöisen settinsä niin tappiin, että uutta levyä kohtaan alkoi jo herätä epäuskoa. Ei silti ole lainkaan yllättävää, kuinka bändi luo nahkansa hyvillä kappaleilla. Niitä voisi silti olla Thank You For The Demonilla vieläkin enemmän.

Albumin täsmäase on sen starttaava Feared And Hated, aivan erinomaisen rempseä klassinen rockbiisi. Tymäkän lainariffin osin balladinomaiseen sisältöön pitkän kaavan mukaan yhdistävä All My Life nousee selkeästi kakkossijalle. Niinkin kyseenalaiset väännökset kuin Roadhouse Blues -päivitys Lowlife Highlights sekä diskokomppinen I Hate To Dance menettelevät vielä mukavasti. Pahinta on, kun Ruotsin kultavasaran viiksekkäästi ja lihaksikkaasti retroilevasta peruskaurasta ei löydy oikein mitään sanottavaa. Vaikkei toisarvoinen materiaali tee Thank You For The Demonista lohduttoman järkälemäistä, ei se myöskään kuulosta millään tavalla paikkaansa puolustavalta.

On se kumma, että edes ainoastaan yhdeksän uuden kappaleen voimin lähestyessään Mustasch ei pysty luomaan albumikokonaisuutta, josta ei nokan koputtamista löytyisi. Yhtyeen nimeä kantanut levy (2009) taitaa jäädä sen uran taiteelliseksi kohokohdaksi.