MUSTASCH: Latest Version Of The Truth

MUSTASCH
Latest Version Of The Truth
Regain

Mustaschin levyjen kohdalla on syntynyt käsitys pienestä tuuliviirisyndroomasta. Bändi kokeilee kaikenlaista, onnistuukin, mutta vaihtelee suuntia jopa saman levyn kuluessa. Latest Version Of The Truth voisi periaatteessa olla hauska piikki edelliseen teesiin, mutta on siinä osanen totuuttakin.

Mustasch on ollut parhaimmillaan simppeleissä junttaralleissa, mutta oikeastaan ilmaisun laajentuminen ei ole tehnyt lainkaan huonoa bändin musiikille. Ensimmäiset kolme raitaa ovat melkein nerokasta hevin ja jytän sekoitusta, jossa bändi tyrmää yksinkertaisilla riffeillään lähes täydellisesti. Juuri, kun ryhmä on saanut tunnelman kattoon, se latistetaan keskivertoista piirun verran tylsemmäksi stoner-pohjaiseksi jytäilyksi.

Levyn parasta antia selvästi ovat suurelta kuulostava tuotanto sekä jousisovitukset, jotka toimivat hyvin lievästä synteettisyydestään huolimatta. Parhaimmillaan ne ovat Falling Downin sekä Forever Begins Todayn kohdalla. Vaikka kokonaisuus on epätasainen, juuri tuotannolla yhtye pystyy leikkaamaan levynsä heikointa ääripäätä ja korostamaan parhaita puoliaan. Tällä kerralla se pelastaa paljon.