Levyarvio: Soilworkin laatutakuu pitää – Ruotsalaisbändillä riittää nälkää hioa kaavaansa

Soilwork
Verkligheten
Nuclear Blast

Jos 2018 oli varsinkin raskaan musiikin saralla erittäin hyvä ja hienoja levyjä ilmestyi toinen toisensa perään, lupaa heti alkuvuodesta julkaistava Verkligheten hyvää myös tulevan vuoden suhteen.

Melodisen death metalin suurnimi lyö pöytään viimeisen päällen hiotun ja hyvällä tavalla mahtipontisen levyn. Kyseessä on ensimmäinen albumi Megadethiin liittyneen Dirk Verbeurenin saappaisiin hypänneen Bastian Thusgaardin kanssa, ja tälläkin kertaa rumpalinvaihdos tuo mukanaan tietynlaista uutta energiaa ja potkua. Yhtye kuulostaa nälkäiseltä ja biiseissä riittää koukkuja, hyviä melodioita ja potkivia riffejä.

Vaikka biisit noudattavatkin melko lailla samaa kaavaa – säkeistöt muristaan ja äristään, melodiset ja lähes popahtavat kertsit lauletaan puhtaasti – kääntää Soilwork tämän voitoksi toimivilla sävellyksillään eikä vain toista itseään. Vierailevina tähtinä kuullaan Amorphisin Tomi Joutsenta, Arch Enemyn Alissa White-Gluzia sekä Exes For Eyesin Dave Sheldonia, mutta nämä cameot ovat lähinnä hauskoja kuriositeetteja eivätkä tuo biiseihin sinällään mitään lisää.

Verkligheten on selvästi levy, jolla soittaa hommastaan täysillä nauttiva ja varmaotteinen yhtye. Veteraanien laatutakuu.

Päivitys 15.1.2019: Levy-yhtiön saatekirjeen tiedoista poiketen Alissa White-Gluz ei ole mukana levyllä, koska ei ehtinyt äänittää suunniteltuja osuuksiaan. Pahoittelemme virhetietoa.