SOILWORK: The Panic Broadcast

SOILWORK
The Panic Broadcast
Nuclear Blast

Soilworkilta ei kunnianhimoa puutu. Vielä viidentoista vuoden jälkeenkin se jaksaa yrittää löytää itsensä uudelleen. The Panic Broadcast on takuulla monipuolisin levy, jonka yhtye on tähän mennessä julkaissut – siis jos aihetta tarkastelee tummennetut Soilwork-fanilasit silmillä. Kyynisempi voisi todeta bändin vain epäonnistuneen kokeilussaan.

The Panic Broadcast on yhtä monipuolinen kuin hajanainenkin. Välillä tavoitellaan uran alkutaipaleen tunnelmia, välillä tunnustellaan maailmaa Soilworkin lokeron ulkopuolelta ja toisinaan tunnelmoidaan, kaahataan ja sorrutaan vielä perusteettomaan tekniseen kikkailuun. Samalla ne teemat, jotka 2010-luvun Soilwork kenties osaisi parhaiten, on kuin kiusallaan jätetty sivuun. Ainoastaan siirappiset kertosäkeet pysyvät muotissaan, kun kappaleet niiden ympärillä vaihtuvat.

Soilwork on toki aiemminkin yrittänyt toisintaa osaa Natural Born Chaosin (2002) innovaatioista, mutta tähän asti se on vastustamattomasti tarttuvilla kappaleillaan onnistunut kampeamaan moiset ajatukset sivuosaan. Nyt yhtyeeltä on lauluosuuksia ja muita yksityiskohtia ylisovittaessaan tainnut unohtua, mistä siinäkin levyssä oli pohjimmiltaan kysymys.