SOILWORK: The Living Infinite

SOILWORK
SOILWORK: The Living Infinite
Nuclear Blast

Mahtipontista kahdenkymmenen biisin suurtyötä kylmät väreet iholla kuunnellessa tuntuu kummalliselta, että Soilwork oli välillä hukassa, kuin omilla aseillaan maahan painettuna. Heleän melodian ja voiman liitto näytti alati toistettuna valuvan hiekkaan vuoroveden huuhdottavaksi.

Soilwork on aina tehnyt musiikkia, josta voi saada imelyyden korostuessa yliannostuksen, mutta joka osuessaan nyrjäyttää maailman miellyttävästi sekaisin. Tuplalevy The Living Infinite on samaan aikaan sekä korjausliike että käännekohta. Pituutensa takia uhkarohkea, mutta myös totaalinen itsensä likoon laittaminen. Merkittävä luomistyö onnistuu vain uskalluksen kautta.

The Living Infinite peilaa Soilworkin historiaa, sillä eihän tyylinsä naulannut ja lukemattomia seuraajia innoittanut bändi lähde koko pakettia mylläämään. Silti tällä levyllä on enemmän annettavaa kuin vuosiin. Soilwork on sykähdyttävä, sen parhaat puolet säihkyvät. Upeita, alakulossaan tarttuvia laulumelodioita virtaa solkenaan kiihkeän ja keskittyneen musiikin mukana. Vauhtia pidetään kuin joskus nuorena, mutta sovitukset hivelevät ja kaikkea leimaa vankkumaton näkemys siitä, miltä monipuolisen kahden levyn järkäleen tulee kuulostaa. The Living Infinitellä ei ole hetkeäkään tyhjäkäyntiä.

Maailmassa, joka tulvii hienoja bändejä, Soilwork on yllättävän usealle se merkittävin ja rakkain. Se on kovempi saavutus kuin myytyjen levyjen määrä, sillä Soilwork on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. The Living Infinite on mahtava osoitus Soilworkin suuruudesta kaikkien vuosien ja miehistönvaih­dosten jälkeen.