SOILWORK: Figure Number Five

SOILWORK
Figure Number Five
Nuclear Blast

Jos jollakulla on syntynyt epäilyjä siitä, että svedut eivät enää saa aikaiseksi napakkaa metallia, Soilworkin uutukainen pyyhkii pöytää moisilla skeptikoilla. Uusi kiekko on erinomainen todiste siitä, miten metallia voi rikastaa monitahoisuudella tinkimättä lainkaan kappaleiden rajuudesta. Soilwork on jakanut mielipiteitä sillä, onko bändi tarpeeksi rankka tai onko se tarpeeksi melodinen. Vaikka yhtye on onnistunut ennenkin, nyt bändi tuntuu tietäneen tarkkaan, mitä ollaan hakemassa.

Soilwork on ilmaisultaan hämmästyttävän tiivis ja intensiivinen, vaikka yhtye pystyy sisällyttämään kappaleisiinsa paljon nyansseja. Ensimmäisenä silmille hyökkää bändin aggressiivisuus, mutta kappaleissa on harvinaisen paljon syvyyttä. Biisejä voisi kehua jopa koristeellisiksi, sillä jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty ja hiottu palvelemaan kokonaisuutta. Murjomisen lomasta on helppo kaivaa huikeita melodioita, jotka asiayhteydestä irrotettuna saisivat ajatukset harhailemaan kokonaan toisentyyppisen musiikin pariin, mutta Soilworkin esimerkki osoittaa, että luovilla ja ennakkoluulottomilla ratkaisuilla voi saavuttaa enemmän kuin alunperin oli odotettukaan.

Soilwork ei sentään revi hajalle metallin perusrakenteita ja kokoa palikoita uudelleen. Siihen ei ole tarvetta, kun bändi pystyy lumoamaan erinomaisilla sävellyksillään. Oivallisten kappaleiden äärellä nöyrtyy aina.