SOILWORK: Live In The Heart Of Helsinki DVD

SOILWORK
Live In The Heart Of Helsinki DVD
Nuclear Blast

Yhtä helppoa kuin huono keikka on haukkua, on erinomaisen esityksen edessä hankala pitäytyä objektiivisena.

Klubikonsertti on parasta huumetta paikan päällä, mutta ei ole läheskään varmaa millä tapaa puitteiltaan pelkistetyn ryhmäliikuntatunnin muuntaa kotikatselumuotoon.

Ohjaaja Ville Lipiäinen on tehnyt erinomaista työtä, sillä erikoispitkä maaliskuinen ilta Circuksen lauteilla on onnistuttu dokumentoimaan sen ansaitsemaan viihdyttävään muotoon.

Lähestulkoon korvaamattomana pidetyn, mutta muuta bändiä ikävässä on-off-limbossa kannatelleen Peter Wichersin varjon viimeisimmällä tupla-albumillaan karistanut nykymuotoinen Soilwork on kokoonpanona murhaava. Kenties timanttisempi kuin koskaan.

Oikeanlaisen kemian lisäksi ruotsalaisten ehdoton vahvuus on järisyttävä määrä korkeatasoista kappalemateriaalia. Bändillä olisi hihassaan ässäbiisejä vaikka kolmen show’n tarpeiksi ilman että sen täytyisi veivata samoja numeroja illasta toiseen.

Parilla mielenkiintoisella vierailijalla höystetty keikka on niin kova, että pelkän ääniraidan parissa hurahti ilta poikineen. Jokuhan sen Youtubessa tokaisi: ”One of the very few bands that sound as good live as they do recorded.”