SOILWORK: Sworn To A Great Divide

SOILWORK
Sworn To A Great Divide
Nuclear Blast

Soilwork on yksi harvoista metalliyhtyeistä, jotka ovat aidosti onnistuneet murtautumaan markkinoille lähes jokaisessa maapallon kolkassa. Mitään jättimenestystä yhtyeestä ei ole koskaan tullut, mutta oman fanikuntansa keskuudessa asema on suorastaan messiaaninen.

Soilwork kuuluu valitettavasti yhtyeisiin, joiden varaukseton diggailu vaatisi täydellistä metalhead-asennetta. Näillä markkinoilla kun on tavallista, että samankaltaisia levyjä saatetaan tehdä peräjälkeen vaikka kuinka monta. Jos odottaa monipuolisempaa lähestymistapaa, Sworn To A Great Dividen tapauksessa saa pettyä.

Ei levystä silti huonoa saa. Yhtye rockaa ja thrashaa kuin aina ennenkin, ja vokalisti Speed sylkee ilmoille vuoroin puhtaita säkeitä, vuoroin alarekisterin karjuntaansa. Kaikki on valitettavasti kuultu myös yhtyeen omasta suusta paljon tehokkaammin, eikä melodiamaailmakaan ole pehmentymisestään huolimatta kovin innostava. Silloin kun pop­melodiat koskettavat eniten, saattaa perässä tuleva thrash-riffi pilata tunnelman täydellisesti.