LIL WAYNE: I Am Not A Human Being II

LIL WAYNE
I Am Not A Human Being II
Cash Money Records

Lil Wayne on räpin Howard Hughes. Hänet on yllättävän helppo kuvitella loistohotellin kattohuoneistoon jupisemaan salaliitoista ja yhdynnästä samalla kun hän vaihtaa verta puhtoisen mormonin kanssa. Juuri kukaan räpin maailmassa ei onnistu ja epäonnistu niin kiinnostavasti kuin Lil Wayne. Ja pikkuhiljaa hän alkaa olla lähempänä liiketaloudellista entiteettiä kuin ihmistä. Kun Weezy sairastuu, se käynnistää samanlaisen PR-kiertelyn kuin suuren yrityksen osakkeiden dyykatessa kohti kellaria.

Tällä kertaa eksentrikkomme polkaisee levyn käyntiin räppäämällä lähinnä peniksestään jostain Keith Jarrettin ja Richard Claydermanin välimaastosta revityn pianon päälle: ”Had a dream that my dick turned to Megatron/But my girl was sleeping with Decepticons.” Lyyrisesti koko levy pyörii häkellyttävissä määrin Weezyn elimen ympärillä. Kyllähän mies on aina jauhanut enimmäkseen huumeiden vetämisestä ja naimisesta, mutta tällä kertaa menossa on sellainen haarovälistään kiinnostuneen kaksivuotiaan maaninen viba. Kenen tahansa muun tapauksessa se olisi tappavan tylsää.

Musiikillisesti ollaan palattu aimo askel paskasta rockräpistä á la Rebirth takaisin kohti Carter-levyjen maisemia, mutta ei tämä samalle tasolle nouse.  Ja rockräppiäkin löytyy, mutta hiukan toimivampaa sellaista kuin tähän saakka.