LIL WAYNE: Rebirth

LIL WAYNE
Rebirth
Motown

Lil Wayne on selkeästi sekopäisin valta­virtasuosikki Kanye Westistä etelään. Aiemmilla levyillään hän on onnistunut ujuttamaan hiteiksi aidosti oudolta kuulostavia kappaleita ja vetänyt ne todella häkellyttävällä kiihkolla. Rebirthillä Wayne tekee rohkean kokeilun, mutta skeba osuu kiveen.
Mitä Lil Wayne sitten yrittää? No,

tuoda takaisin rockräpin. Huvittavinta on, että parissa kohtaa hän jopa onnistuu tekemään hyvää jälkeä. Ehkä Waynelta voi tällä saralla odottaa yllättävän suuria tulevaisuudessa, kenties jo seuraavalla mixtapella.

Tällä kertaa ruopataan toki ajoittain pahimpia Linkin Park vs. Jay-Z -pohjamutia, mutta silloinkin Waynen tinkimättömyydessä on jotain kummallisen vetoavaa. Prom Queenin paska numetal- tai Knockoutin yhtä paska poppunk-riffi ja Kanye-tyyliin autotunetettu laulu kuulostavat helvetiltä ja ottavatkin vaikeasti, mutta jotenkin ei vaan pysty painamaan stoppia.

Välillä homma toimii ihan oikeasti. Ground Zero on todella funkki riffi ja räppi syljetään punkisti. Sitä ei voi vastustaa. Drop The World on raivokkaan nerokas ja olisi parempi ilman Eminemin potemista. Lähimmäksi Bad Brains -laulaja HR:n hallitsemia käninäsfäärejä Wayne yltää The Price Is Wrongilla.
Tässä levyssä ei ole mitään saatanan järkeä, mutta rohkea veto se on. Kannattaa seurata tilannetta.