LORDI: To Beast Or Not To Beast

LORDI
To Beast Or Not To Beast
AFM

Lordin levyt ovat kuin palapeli. Debyytillä Get Heavy (2002) paloja oli vielä vähän, mutta ainakin yhdellä kappaleella ne osuivat täydellisesti kohdalleen. Sittemmin paloja on tullut peliin lisää, mutta niiden järjestely ei ole oikein tahtonut osua kunnolla kohdalleen.

Uudella levyllään Lordi on pikkuisen karsinut palojen määrää, ja ne on tehty vähän paksummasta pahvista. Siksi biisit kuulostavat aiempaa tukevammilta jopa niin, että paikoitellen bändi vaikuttaa selvästi metallisemmalta kuin tavallisesti.

Vaikka mukana on uusi kosketinsoittaja ja rumpali, muutokset kokoonpanossa eivät näytä merkittävästi vaikuttaneen levyyn. Kenties edellisenkin levyn tuottaneen Michael Wagenerin tuttu kädenjälki sitoo uutukaisen suoraan Lordi-jatkumoon.

Tällä bändin kuudennella studiolevyllä on tuttuja kasarihevin elementtejä, mutta kun Lordi tunkeutuu nyt rehdisti metallisemman ilmaisun puolelle, korvatkin herkistyvät ihan uuteen asentoon. Harmi vain, että se ensimmäisen levyn hitti kummittelee edelleen. Vastaavanlaisen kappaleen odottaa löytyvän jokaiselta Lordi-levyltä, ja näinhän ei ole käynyt.

Kokonaisuutena To Beast Or Not To Beast on kuitenkin parasta Lordia, vaikka tästäkään ei vielä ole täydelliseksi huippulevyksi. Josko Lordi kuuluukin niiden hienojen yhtyeiden kastiin, jotka kypsyvät hyvän viinin lailla hitaasti ja tekevät sen käänteentekevän levyn vähän myöhemmin.