Arvio: Lordi sitten meni ja teki yhden uransa verevimmistä albumeista – Screem Writers Guild on vakuuttavaa jälkeä

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Mape Ollila.

Arvio

Lordi
Screem Writers Guild
Atomic Fire

Monsteri-instituution kahdeksastoista (!) studiolevy on perin pohjin tuttua Lordia; melodista ja kohtalaisen tarttuvaa, karheasti kurlutettua kasariheviä ja saman aikakauden kauhukliseitä.

Silti Screem Writers Guild on yksi yhtyeen verevimpiä levykokonaisuuksia ikinä. Liekö Mr. Lordi oppinut Godzillan kokoista Lordiversity-fantasiakokoelmaa tehdessään biisinkirjoittamisesta jotain uutta, sillä Screem Writers Guildillä ei tavaramerkinomaisia SCG-välisoittoja ja zombin lailla laahaavaa The Bride -slovaria lukuun ottamatta juuri tyhjäkäyntiä ole.

Siinä missä Lordin biiseissä on takavuosina ollut toisinaan tiettyä frankensteinmaisuutta – kuin ralleja olisi koottu joidenkin toisten haudoista kaivetuista biisien osista – uudella pitkäsoitolla hommassa on suorastaan yllättävää tuoreutta. Introjen ääniefekteillä alustetaan keskiöisen tivolin karmivaa tunnelmaa, Hellan syntsatapettien varassa biisit kasvavat horjumattoman varmoina kohti passelin poppeja kertsejä eikä hevisapluunasta epäröidä karkailla, jos biisin tarttuvuus sitä vaatii. Uuden kitaristin Koneen tyylitajuisesti 80-lukuinen ja juuri sopivassa määrin sankarillinen kädenjälki pukee Lordia kuin vaarna vampyyrin vasenta kammiota.

Lisää luettavaa