LUCINDA WILLIAMS: Essence

LUCINDA WILLIAMS
Essence
Lost Highway

Lucinda Williams jatkaa pystypäin omalla sarallaan americanan laajoilla viljelysalueilla. Heti avausraita Lonely Girls lupaa suloisia, surullisia lauluja ja niitä myös saadaan, vaikka räväkämpääkin menoa on tarjolla. Steal Your Loven ja Broken Butterfliesin rauhallisen mietiskelevät tunnelmat tuovat mieleen Daniel Lanois´n hypnoottisuuden. Napakka blueskitara ja syvät urut tekevät Are You Downista verrattoman juuriannoksen, jonka grooveen unohtuisi pidemmäksikin aikaa.
Nimibiisi Essence uhkuu maanläheistä, aikuista erotiikkaa, joka on kaukana taivaskanavien keikistelevistä pikkunamuista. Nopeatempoinen Get Right With Godin slide käy päälle kuin maaninen saarnamies pakanalaumaan, ja jos joku vääräuskoinen tässä vaiheessa vielä epäilee, Williamsilla on vielä kaksi valttia taskussaan. Nuoruusmuistelo Bus To Baton Rouge soljuu eteenpäin kepeästi ja omaa korviahivelevän choruksen. Broken Butterflies päättää levyn rauhallisiin tunnelmiin.
Lucinda Williams on onnistunut luomaan hienon albumin, joka ei ole toisinto sitä edeltäneestä komeasta Car Wheels On A Gravel Roadista, vaan aivan oma kokonaisuutensa upeeita lauluja ja maanläheistä tunnelmaa.