MICHAEL MONROE: Another Night In The Sun – Live In Helsinki

MICHAEL MONROE
Another Night In The Sun – Live In Helsinki
Spinefarm

Äänitemarkkinoiden jalostuessa livelevy on vanhentunut formaateista ehkä eniten. Pelkkä ääni tuntuu olevan nykysukupolvelle liian vähän, kun konsertti-dvd:itä julkaistaan yhtyeiltä, joiden karisma riittää juuri ja juuri promokuvissa patsasteluun. Livekuvaa tallentavilla kamerakännyköillä muiston keikasta saa samantien. Postimerkkeilyyn taipuvaisia tosifaneja lienee 2000-luvulla glamin ja kasarirockin löytäneiden joukossa niukanlaisesti.

Ja koska Another Night In The Sunin suurin motiivi lienee Michael Monroen tulevan studioalbumin markkinointi, on käsillä siis vuoden turhake? Ei toki. Maikkeli jos kuka ottaa show´n haltuun vaikka väkisin. Miehen uran varrelta saa poimittua monipuolisen setin omia, kylänmiesten ja kavereiden biisejä.

Tekijämiehistä koostuvan kokoonpanon yhteispeliä tarkkailee suurella mielenkiinnolla. Sami Yaffan bassojuoksutuksille annetaan runsaasti tilaa ja kitaristit Steve Conte sekä Ginger revittelevät egot turvoksissa. Silti kellekään ei jää epäselväksi, että kukkona kompostilla keikkuu vain maestro itse.

Tavastialla viime heinäkuussa tallennettuun menuun kuuluu odotetusti pari uutta stygeä, raivokkaimmat palat soolouralta, olennaiset coverit sekä kolme Hanoi Rocks -kipaletta. Löytyivät suosikit sitten mistä kategoriasta tahansa, niin Andy McCoyta ei tältä levyltä osaa kaivata.