MURDERDOLLS: Women And Children Last

MURDERDOLLS
Women And Children Last
Roadrunner

Joey Jordisonin ja Wednesday 13:n sivuprojekti Murderdolls on jälleen kerran aktivoitunut, kun pääbändi Slip-knot viettää hyvin ansaittua taukoaan.  Edellisen levyn Beyond The Valley Of The Murderdolls julkaisusta on kulunut aikaa yli kahdeksan vuotta, mutta murhanhimoinen rock’n’roll iskee edelleen täyslaidallisella.

Murderdollsin musiikissa on kyse puhtaasta kierrätyksestä. Yhtyeen mainitsemat esikuvat Mötley Crüe, Poison ja Hanoi Rocks kuuluvat musiikissa varsin selvästi, mutta toisaalta ryhmän lähestymistapa on huomattavasti brutaalimpi ja metallisempi. Nihilistiset sanoitukset käsittelevät sadismia humoristisesta näkökulmasta, ja yhtyeelle ei tunnu mikään olevan pyhää. Wednesday 13:n laulut tuovat ennemmin mieleen Cradle Of Filthin kuin 1980-luvun glamrockin, ja meno on muutenkin täysin vinksahtanutta, vaikkakin hyvällä maulla toteutettua.

Murderdolls ikään kuin niputtaa yhteen esikuviensa saavutuksia, mutta kuitenkin nyrjäyttää kokonaisuutta riittävästi oman näköisekseen. Women And Children Last on oiva valinta vaikkapa juhlimisen taustamusiikiksi.