PAIN: You Only Live Twice

Arvio julkaistu Soundissa 5/2011.
Kirjoittanut: Antti Mattila.

Peter Tägtgren on työnarkomaani, joka on antanut musiikille koko elämänsä. Saavutuksien ohella, niin bändiensä kanssa kuin tuottajana, on tullut myös tuhoa: kaksi avioeroa, loppuunpalamisia, terveysongelmia. Tägtgrenin tapauksessa lääkkeeksi ongelmiin tarjotaan aina uppoutumista seuraavaan levytysprosessiin ja kiertueeseen.

Arvio

PAIN
You Only Live Twice
Nuclear Blast

Peter Tägtgren on työnarkomaani, joka on antanut musiikille koko elämänsä. Saavutuksien ohella, niin bändiensä kanssa kuin tuottajana, on tullut myös tuhoa: kaksi avioeroa, loppuunpalamisia, terveysongelmia. Tägtgrenin tapauksessa lääkkeeksi ongelmiin tarjotaan aina uppoutumista seuraavaan levytysprosessiin ja kiertueeseen. Ehkä tästä syystä Pain lipuu jatkuvasti rosoisempaan ja hevimpään suuntaan. You Only Live Twice on tehokasta junttaa, jossa tarttuvuuselementit ovat jälleen arvossaan, mutta raaempi suhtautuminen soundeihin tosiasia.

Aggressiivisempi ote johtaa siihen, että Painin raaimmat ja Hypocrisyn rockeimmat eivät välttämättä ole enää kovin kaukana toisistaan. Toki Painin olemassaolon tarkoituksena toimivat edelleen iskevät kertosäkeet ja suoraviivaisuus ja sitä kautta kertaheitolla perille meno, olivatpa ympärykset millaiset tahansa. Samalla You Only Live Twice on aiempaa jyhkeämpää Painia ja ääripäät kulkevatkin jossakin Rammsteinin jyystön ja entershikarimaisesti pulputtavan trance-taustan liepeillä.

Sanoituksissa Peter Tägtgren käyttää jälleen tuttuja fraaseja ja kierrättelee niitä mielensä mukaan. Musiikki tarttuu takuuvarmasti, mutta aivan Tägtgren-tuotannon kärkipäähän tällä ei ylletä.

Lisää luettavaa