PELLE MILJOONA & ROCKERS: Arambol

PELLE MILJOONA & ROCKERS
Arambol
Stupido

Pelle Miljoonan laulut ovat ennenkin syntyneet maailmalla, mutta tällä kertaa ne myös ikuistettiin koti-Suomea eksoottisemmissa maisemissa. Pelle Miljoona vietti Rockerseineen yhden talvisen kuukauden Goan Arambolissa ja ympäristön leppeä aurinkoisuus on myös lopputuloksessa kuultavissa.

Pelle Miljoona on sysännyt itselleen tyypillisen ja Setä Samulin sirkustakin pyörittäneen kipakan yhteiskunnallisuuden tylysti sivuun. Tilalle on tullut rakkautta ja henkisyyttä, joiden myötä sekä Pelle Miljoonan laulu että Rockersin soitto ovat dramaattisesti pehmentyneet. Aivan kuin asialla olisi sisäisen Dylaninsa esiin päästänyt ”oikeasti” laulava Pelle Miljoona ja Soft Rockers.

Goan läsnäolon Arambolilla aistii niin satunnaisina katuvilinän ääninä kuin laulujen teemoissa ja lyriikoissakin. Siitäkin huolimatta, että albumin hitein kappale Onnen hyrrässä hämää omintakeisella jodlauksellaan ja Kathmandussa kello 12 kohtaa afroistakin häivähdystä. Tunnelmallisen ja lempeydellään lähes shokeeraavan albumin Pelle Miljoona & Rockers päättää gospelisella Maria Magdalenalla.