PHOENIX: Live! Thirty Days Ago

PHOENIX
Live! Thirty Days Ago
Source

Syyskiertue Skandinaviassa oli Phoenixin mielestä niin jännittävä, että siitä piti julkaista live-albumi. Nihkeää kritiikkiä kohdanneen Alphabetical-levyn (2004) biisejä on mukana seitsemän, United-klassikolta (2000) saadaan vain kolme ilmeisintä hittiä. Kivoilla covereilla, julkaisemattomilla raidoilla tai millään muulla spesiaalilla eivät sofistikoituneet ranskalaiset fanejaan lahjo.

Levyn ainoa Helsingissä äänitetty raita on kömpelönä bändirockina survottu I'm An Actor. Muualla kuuden miehen lavamiehityksellä esitetyt laulut soivat kutakuinkin albumiversioiden kaltaisina, tosin tietysti hieman huonompina ja venytettyinä. Ja kuten arvata saattaa, toden teolla ryhmä tuntuu rentoutuvan vain tuttujen ja turvallisten Too Young – sekä If I Ever Feel Better -hittien parissa. Studioversioihin nekään eivät tarjoa mitään uutta näkökulmaa.

Daft Punkin rajua Alive 1997 -trippiä ei moni muista, vaikka kyseessä on paljon mielekkäämpi julkaisu kuin laimea Live! Thirty Days Ago. Tarpeettomiahan useimmat matkamuistot ovat.