PIXIES: Live At The Paradise In Boston dvd

PIXIES
Live At The Paradise In Boston dvd
Eagle Vision

YHTEISARVIO:
Live In Newport
Live At The Paradise In Boston

Pixies (1987-1993) vaikutti paljon enemmän kuin möi. Jopa Kurt Cobain myönsi, että Smells Like Teen Spirit oli yritys kuulostaa Pixiesiltä. Nämä kaksi dvd-liveä paluuvuodelta 2005 antavat hivenen vinon näkökulman bostonilaisnelikkoon. Jos haluaa nähdä yhtyeen parhaimmillaan, niin kannattaa hommata dvd Lontoon Town And Country Clubilta kesältä 1988. Pixiesissä oli paljon upeasti täysin pielessä, mutta homma toimii silti.

Molemmat uudemmat keikat alkavat älyttömän vetelästi. Solisti Black Francis sopisi kemiläistrioon, jossa kaksi muuta jäsentä ovat Jope Ruonansuu ja Mika Halvari. Bändi ei liiku ollenkaan. Kitaristi Joey Santiago tapailee säveliä, jotka eivät mahdu mihinkään skaaloihin, joten etenkään bändin akustisen keikan ei pitäisi toimia. Eikä se kyllä toimikaan, muuten kuin kuriositeettina.

Pixiesin suuruus on jossain kaiken tämän yläpuolella. Se on neljän soittajan yhteissoitossa. Siinä kuinka bändi yhdessä luo, esittää ja laukaisee biisin. Sellainenkin vanha jyrä kuin David Bowie perusti Tin Machinen Pixiesin ansiosta. Eli hyvä ei aina luo hyvää.