SCORPIONS: Live At Wacken Open Air 2006 – dvd

SCORPIONS
Live At Wacken Open Air 2006 - dvd
SonyBMG

Olin varaillut tällaista arvosanaa Scorpion­sille ainoastaan siinä tapauksessa, että vuosien 1978-85 tuotanto, Lovedrivesta World Wide Liveen, saa arvoisensa uudelleenjulkaisun. Vaisua on noiden vuosien jälkeen ollut.

Wackenissa Scorpions läväytti kuitenkin setin, joka on suurelta osin kyseisiltä levyiltä, fanien valitsemana, täydennettynä vielä vanhemmilla ässillä ja riittävän vähillä uudemmilla raidoilla. Tämä on se setti, jolla Scorpions teki ja tekee typerästä hykerryttävän hyvää ja kornista kaunista. Viihdearvo on kova, ja mukillinen on nostalgian vuoksi kohotettava, vaikka Rudi Schenkerin päälläänseisonta, Blackout-”maski” ja lavalle mönkivä aneeminen skorpionirobotti ovatkin jo pikkuisen liikaa.

A Night To Remember – A Journey Through Time -alaotsikko saa katetta Uli Jon Rothin, Michael Schenkerin ja Herman Rarebellin vierailuista. Heille annetaan oikeasti tilaa, ei vain pikaista näyttäytymistä. Arkihuolet siirtyvät ainakin kaksi tuntia kauemmaksi, kun Schenker-Schenker-Jabs -kolmikko asettuu vierekkäin ja antaa Flying-V:n vinkua.

Pankaa merkille: ei Winds Of Changea!