SCORPIONS: Moment Of Glory

SCORPIONS
Moment Of Glory
EMI

Scorpionsilta ei ironian tajua enää edes odota, mutta tällä kertaa saksalaiset nauravat makeasti itselleen: kanteen on laitettu dinosaurus, jota koristavat kruununjalokivet. Dinosauruksen uudet vaatteet?
Siitähän on kyse, kun Scorpions versioi laulujaan klassisen orkesterin kanssa. Saatetarinassa kerrotaan projektin olleen suunnitteilla jo viisi vuotta. Tällä estetään vertaus Metallicaan ja rockin ja klassisen musiikin sekoittamisen muoti-innostukseen.
Kuten monet muutkin Scorpions-kiekot, Moment Of Glory on jaettu rockers and ballads -periaatteella. Balladeja on tietenkin enemmän, mikä on sääli, sillä esimerkiksi Hurricane 2000 -nimen saanut Rock You Like A Hurricane pauhaa hurjasti ja varsinkin alkupuolen vahvat orkesteriosuudet tuovat lauluun kummasti uutta ulkomuotoa. Vielä paremmaksi laittaa levyn instrumentaalipätkä, jossa Midnight In Moscow -klassikosta sukelletaan Crossfireen pärinärumpuineen filharmoonikoiden hoidellessa alkuperäistä laulumelodiaa ja jatketaan He's A Woman, She's A Manin uusintasovituksen kautta Dynamiteen, jota tosin laimentaa lopun Disney-tunnelma.
Toivottavasti Scorpionsilla riittää joskus tulevaisuudessa rohkeutta antaa orkesterille täydet valtuudet, sillä bändivetoisemmat balladit, kuten Still Loving You ja Lady Starlight, jäävät sovitukseltaan liian lähelle alkuperäisiä ja levyn idea karkaa käsistä. Normaalisti ällöttävä Winds Of Change saa sen verran uutta väriä, että se alkaa välillä kuulostaa lähes inhimilliseltä. Moment Of Glorylla Scorpions lähettää ensimmäiset lämmönsäteet viiteentoista vuoteen.