SCORPIONS: Return To Forever

SCORPIONS
Return To Forever
Sony

Vaikka Scorpionsin 40-vuotisvirstanpylväällä ilmestyneen Sting In The Tailin olisi luullut hannoverilaisyhtyeen joutsenlauluksi, jäähyväiskiertueen julkistuksineen kaikkineen, niinpä vain heviveteraanit vielä yhden levyn pukkasivat.

”Thö Skorppionssin” hitit löytyvät aikaisemmasta tuotannosta, mutta eipä yhtyeen 19. studiokiekko viiksiä huonolla tavalla värisytä. Return To Forever on lupsakkaa ja melodista varttuneiden gentlemannien keskitemporokkia, jota kelpaa elegantisti konjakki ja sikari kädessä eläkevuosina miedolla äänenpaineella kuunnella. Enää ei ole tarvis rokata kuin pyörremyrskyt, ja muutoksen tuuliakin on vain tilinpäätökseltä kuulostavissa lyriikoissa, joissa lähdetään kotiin, haikaillaan nuoruuden perään ja huokaistaan helpotuksesta, kun elämänikäinen hevin vatkaus saa ansaitun päätöksensä.

Pitkän hiihdon loppuliu’ultahan Return To Forever toki vaikuttaa, mutta nahkalätsää täytyy nostaa siitä, ettei levy kuulosta väkisin väännetyltä viimeiseltä vierailulta fanien perstaskulle, vaan kaikista tusinasta kappaleesta kuuluu helppous ja aitous. Siltikin, ilman värilaseja katseltuna, levyn ainoa usean pyörityksen ajan miellyttävä ralli on We Built This House, jonka senkin poppismelodia on kuin Kelly Clarksonin värssykirjasta lainattu.