Kun 50 vuotta rockia ei riitä – Scorpions aloitti uudelleen, ”viimeisestä” keikasta livetallenne

Scorpions
Forever And A Day (dvd)
Eagle

Scorpions on kiertänyt maailmaa vuosikymmenet. Se on kehittynyt 60-luvun puolivälin rokkibändistä täysveriseksi heavy-yhtyeeksi ja poikennut välillä jopa jonkinlaisen konepopinkin puolella. Nämä saksalaiset ovat nähneet suunnilleen kaiken, ja kun bändi kerran oli edelleen vuosikymmenen alkupuolella huipulla, se päätti pistää pillit pussiin ja jättää estradit arvokkaasti.

Reilun puolentoista tunnin mittainen dokumentti kertoo yhtyeen tarinan aivan alusta kuviteltuun loppuun saakka. Dokumentissa käydään läpi bändin keskeiset vaiheet ansiokkaasti, mutta faktoihin on mahdoton uppoutua perin syvällisesti. Silti elokuva tarjoilee myös uutta tietoa ja piirtää bändin urasta mielenkiintoisen kaaren.

Kylkiäisiksi on pakattu konserttitallenne, joka on kuvattu Münchenissä joulukuussa 2012. Niin ikään reilun puolentoista tunnin tallenne on laadukas, joskin konstailematon dokumentti keikasta, johon Scorpionsin uran piti päättyä. Biisivalikoima esittelee kohtuullisen monipuolisesti Scorpionsia, mutta keikan päättäminen When The Smoke Is Going Down -balladiin ei ehkä ole se paras valinta.

Nyttemminhän uran edelleen jatkuessa bändin kappalevalikoima on alkanut potkia ihan uudesta kulmasta, kun Mikkey Deen liityttyä yhtyeeseen Scorpions on ryhtynyt esittämään myös Motörheadin biisejä. Virtaa siis näyttää yhä piisaavan.