TEHOSEKOITIN: Freak Out!

Arvio julkaistu Soundissa 06/1999.
Kirjoittanut: Jani Järvinen.
Jo alle vuosi sitten julkaistu Varoittava esimerkki teki selväksi, että Tehosekoitin on Suomen paras rock-yhtye sitten Hanoi Rocksin. Freak Out!

Arvio

TEHOSEKOITIN
Freak Out!
levy-yhtiö

Jo alle vuosi sitten julkaistu Varoittava esimerkki teki selväksi, että Tehosekoitin on Suomen paras rock-yhtye sitten Hanoi Rocksin. Freak Out! puolestaan näyttää, että kyseessä on paljon muutakin kuin rock-yhtye. Kun egotrippien ja donkkareiden mielikuvitus riittää kopsimaan Radioheadia tai Sielun Veljiä, iskee Tehis tiskiin levyn, josta ei puutu kunnianhimoa tai tyylinvaihdoksia.

Freak Out! lähtee liikkelle kunnon surffailulla ja vaihtaa heti perään funkyyn menoon. Kolmosraita Asfaltti polttaa on tainnuttava kesähitti, jota Kerkko Koskisen kannattaa opiskella tarkkaan. Dannya, Tomppa Jonesia ja Motownia lainaleva kipale olisi tuonut Suomelle takuuvarman Euroviisuvoiton vuonna 1969. Oton klassinen härmärockääni soi käsittämättömän hienosti myös massiivisten jousien keskellä. Hittimeininkiä tarjoavat myös Keskiyön tanssi, joka pistää silmään Boney M -diskovaihteen ja Valonkantaja, jonka 80-lukulaisuus on tunnelmaltaan aika lähellä Keban parhaita levytyksiä.

Aivan täydellisestä pakettia Tehis ei ole onnistunut laittamaan kasaan. Muutamista ohareistaan huolimatta Freak Out! on kuitenkin yksi vuoden kiekkoja ja jälleen uusi todistuskappale siitä, että Suomen parhaat kyvyt tulevat Lahdesta (Karkkiautomaatti, Jimi Tenor ja Jari Litmanen). Harvoin samasta paketista löytyy näin montaa takuuvarmaa kesähittiä. Aaahh, Freak Out! Le freak, c'est chic! 

Lisää luettavaa