TERVEET KÄDET: Musta hetki

TERVEET KÄDET
Musta hetki
Longplay Music

Terveet Kädet vuosi-mallia 2012 on vahvasti perusasioiden äärellä. 18 säveltaideteosta on puristettu hieman reiluun 17 minuuttiin. Kappaleiden kestot vaihtelevat Läjä Äijälän säveltämästä kuuden sekunnin rykäisystä reilun minuutin mittaisiin väkivaltaisiin rutistuksiin. Meininki on sanomattakin selvää hardcorea.

Yhtyeen nykyinen kitaristi, vuodesta 2006 Terveissä Käsissä vaikuttanut Ilari, kantaa päävastuun albumin sävellyksistä, mutta myös vanhoja jäseniä on päätynyt biisejä tekemään. Läjän alkuperäinen rikoskumppani Timo Viik on kantanut kortensa kekoon, kuten myös Maike Valanne.

Mustan hetken arvottaminen tähdillä tuntuu hyödyttömältä ja mahdottomalta. Levy tarjoaa sen mitä siltä sopii toivoa ja odottaa. Ei enempää, ei yhtään vähempää. Vaihtelua ja sävyjä löytyy siksi sopivasti, että puutumaan ei tässä hc-myrskyssä ennätä. Lyriikat ovat kaunistelemattoman ahdistavia, eikä Läjän ulosanti jätä analysoinnille tarvetta.

Terveiden Käsien uroteot on tehty samoihin aikoihin, kun minä putkahdin maailmaa ihmettelemään. Tästäkin huolimatta kotimaisen hardcoren kanonisoitu legenda henkii ja potkii paremmissa voimissa kuin allekirjoittanut. Hiljaiseksi pistää eikä jätä juuri sanottavaa.