Mättöä, viikonloppuleikkejä ja hyppy vuoren kokoiselta kämmeneltä – Parasta juuri nyt -listalla viikon 41 puhuttelevimmat biisiuutuudet

Ole huoleti, "ihan kivaa" ylväämpiä lauluja on jälleen ilmestynyt aimo nippu.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Egotrippi (edustavat herrasmiehet pääkuvassa) on julkaissut uuden, Valtatie-nimisen singlen. Ai jai.

Konkaripoppareiden lisäksi viikon listasoppaan on sekoitettu ei enää niin -salaisia ainesosia Amaranthe-, Meshuggah-, The Killers-, Kings Of Leon– ja Blind Channel -nimisten toimijoiden loitsupusseista.

Erityisen mielenkiintoisina kappaletulokkaina noteerattakoon ruotsalaisen Lykke Li:n ja kumppaneiden liv-projektin debyyttisingle Wings Of Love sekä taannoin Sunnuntaisoittari-sarjassammekin vierailleen Afromikon varsin henkilökohtaiseksi mieltämä uutuusbiisi Rakkaus.

Tavoitimme viime kierroksella Parasta juuri nyt -viheriölle Drop Me Down -fiilistelyllään karauttaneen Mikko Joensuun tarinoimaan rutkasti ihastusta herättäneestä lohkaisusta:

Kuvailen kappalessa niitä tunnetiloja ja ajatuksia, joita kävin läpi, kun hyväksyin, että Jumalaa ei lopulta olekaan olemassa. Vaikka asia on ollut yksi Amen-levyjen teemoista, Drop Me Down on varmaankin ainoa laulu, jossa käsittelen yksinomaan sitä.

– Tämä on eräänlainen viimeinen keskusteluni Jumalani kanssa siitä, kuinka hän, joka on kaikki, rajoittuu lopulta vain mieleni kaikkeuden sisään ja miten kaikkeen, mihin hän on minussa vaikuttanut, minä olenkin vaikuttanut itse. Jäljelle jää lopulta hyvin lohdullinen ymmärrys siitä, että ihmisen mieli pitää sisällään valtavan määrän armoa, rakkautta, toivoa, lohtua ja rauhaa, joista itsestään kukin voi näitä asioita ammentaa parhaaksi katsomiaan määriä. Jumalan kämmeneltä putoaminen tapahtuu ääneti, kuin huomaamatta. Kämmen on vuoren kokoinen, mutta hyppy tapahtuu ei-mistään.

Listakatsauksiamme seuraaville lukijoillemme pian kaksi harvinaislaatuista keikkaa heittävä Mikko huikkaa seuraavanlaiset terveiset:

Olkaa ulkona, jotta kuorenne kovenisi, winter is coming.

Ei muuten enää kauaa siihenkään, että pääsee Viikonloppuleikkejä leikkimään, Stepa ja Tykopaatti aloittivat jo!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 41/2016)