Hallatar, Vähäsarja, Soul Valpio… – Parasta juuri nyt -listalla syvää surua, syvällisiä pohdintoja ja nytkyttelyä

"Muistan, kun salama löi puuhun sadan metrin päässä ja puu räjähti risukasaksi", kertoo viikon vieras.
26.10.2017 18:47

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Hallittu yläviitonen jälleen myös Parasta juuri nyt -kulmauksemme kelmeästä kajosta.

Sanomattakin on selvää, että viikkorekeemme ovat kavunneet sykähdyttävän kunnianosoitusalbuminsa julkaissut doom-kolmikko Hallatar, Linda Söderholmin arviossaan viisinkertaisesti tähdittämä Soul Valpio, Nuorien ja raikkaiden alkuhämäristäkin muistamamme Luminant Visions, taannoin verkossamme sivutun vuodenaikatrilogiansa Ikuiseen syksyyn niputtava Verhot sekä viime viikolla Perjantaibiisi-korokkeellakin patsastellut Samoaja. Noin esimerkiksi.

Ääneen päästetään Uutena iloisena Petrinä niin ikään paluun albumikantaan suorittanut, Suomen Zorro -yhtyeen keuliltakin tunnettava (Petri) Vähäsarja, joka kertoo Sinun vaimosi -nimisestä kappaleestaan näin:

Asuin ikävuodet 07 Espoon Viherlaaksossa. Sieltä muistan muutamia asioita. Kukkura-kauppa ryöstettiin. Keinuin keinutuolin takaperin kumoon ja enkeli pelasti minut. Muistan myös, kun salama löi puuhun sadan metrin päässä ja puu räjähti risukasaksi. Ja muistan, kun keräsin tuona ukkosiltana parvekkeella sadevettä mukiin ja nautin juoman kuin jumalaisen nektarin pohtimatta, miten ilmakehä vettä suodattaa. Ilmastonmuutosta ei vielä ollut.

Jostain syystä Sinun vaimosi sijoittuu tuohon ukkosyöhön, kyseiselle parvekkeelle ja siihen kolmioasuntoon, jossa heitin pikkuveljeltäni satukirjalla kaksi maitohammasta kurkkuun. Tämä laulu on negatiivinen fantasia tulevasta. Se on satua. Silti jostain syystä kirjoitin tällaisen laulun. Fantasia muuttui todeksi, sillä on vain laulun raamit.

Millaisia terveisiä lähetät Parasta juuri nyt -listaa seuraaville lukijoillemme?

Syksy on ok. Aurinko on joskus raskas. Levätkäämme hieman kauniissa pimeydessä. Vain pimeyteen valo voi tulla.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 43/2017)

Parasta juuri nyt -katsaukset kautta aikojen löydettävissä täältä.

Lisää luettavaa