Pastis, Hullu Ruusu, Painikerho, Lake Jons… – Parasta juuri nyt -soittolistalla omaehtoisen kotimaisen juhlaa

Vuoden viides Parasta juuri nyt -soittolista ottaa katsauksen alkuvuoden kiinnostaviin kotimaisiin indie-julkaisuihin. Kalenterit esille!
29.1.2019 12:00

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Soundin Tarkkailuluokalla oli ilo esitellä alkuvuodesta 2018 ranskalaisesta anisviinasta nimensä saanut Pastis. Tämän jälkeen merseybeatin ja brittipopin edustajiin verrattu helsinkiläisviisikon ura on ottanut tuulta alleen entisestään. Vuoden 2018 aikana Pastis kasvatti seuraajakuntaansa Amazon-, On The Run– ja Valour Valour -sinkuilla ja aistittavissa oli jo hienoista hypeä kansainvälisen musablogosfäärin suunnalta.

Pidemmässä muodossa Pastiksen säveltaiteesta päästään nauttimaan helmikuun puolella, kun Stupido Records julkaisee bändin debyyttikokopitkän. Circles-nimeä kantava albumi näkee päivänvalon jo ensi viikolla helmikuun kahdeksantena ja sillä välin odotustaan voi ruokkia tuoreella Around Here -sinkkulohkaisulla.

Indie-diggarien kannattaa pitää helmikuussa silmällä myös uuden alun uralleen saanutta Hullu Ruusua. Biisintekijäkaksikon Merita Berg ja Antti Hermaja muodostama yhtye oli viime vuonna jo hetkellisesti keikkatauolla, mutta Ruusu nousi takaisin pystyyn kaksikon keskinäisistä sydänsuruista huolimatta. Keikkatauon aikana syntyi sovun lisäksi Hullu Ruusun tuleva Rehab-albumi, jonka julkaisua juhlitaan 16. helmikuuta Joose Keskitalon kanssa kaksoislevyjulkkarikeikan merkeissä Helsingin Korjaamolla.

Viime vuonna kehutun debyyttilevynsä julkaisseelle indie folk -yhtye Lake Jonsille on riittänyt kysyntää niin Euroopassa kuin Atlantin takana. Tammikuun aikana Jonsit ovat kiertäneet Euroopassa ja kuluvan viikon torstaina (31.1.) bändi nähdään Tom Odellin lämmittelijänä Helsingin Circuksessa. Solisti Joel Jons kuvailee luonnosta ja metsästä inspiraationsa saanutta tuoretta Tom-sinkkua oodiksi outoudelle.

Soittolistalle tiensä ovat tällä viikolla löytäneet yllämainittujen nimien lisäksi nostalgisissa tunnelmissa pyörivä Painikerho, Soundin vuoden tulokkaaksi valittu Jesse Markin, toista levyään työstävä Pelko, kaikkien – ehkä eniten itsensä – yllätykseksi cover-albumin julkaissut WeezerTuula Amberla sekä paljon muuta parhautta.

Tätä kaikkea löydät Soundin viikon 5 Parasta juuri nyt -soittolistalta:

Lisää luettavaa