Pyhimyksiä, lohikäärmeitä ja black metal -legendoja – Ääripäät kohtaavat Parasta juuri nyt -soittolistalla

Norjan vuonoilta suomiräpin kummisetään ja aavikkorockin sanansaattajiin. Ääripäät kohtaavat viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittolistalla.
26.2.2018 18:13

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin koti-Suomesta kuin ulkomailta.

Neljän vuoden tauolta palannut The Blanko tarjoaa uudella Addiction-singlellään raskaan groovaavaa rockia. Viime viikolla biisi esiteltiin ”wanhan kunnon” rockmusiikkivideon muodossa ja modernin retrorockin sanansaattajien riffikynä on hyvässä terässä. Kappaletta voi kutsua addiktoivaksi muutenkin kuin nimensä osalta: paluubiisi jää kiinni korviin paketointiteipin tavoin.

Tuoretta kotimaista metalliosaamista esittelee tamperelainen Egokills, jota on kuvailtu muun muassa sanoi ”maailman hipein bändi, jolla on setissään tuplabasarit”. Hippimetalliretkueen Mellowhead-uutuusbiisillä kysellään maanantain tunnelmaan sopivasti onko pehmeäpäisen kaverin päässä ketään kotona. Jäsenistön puolesta päiden pehmittyminen ei vaikuta olevan ongelma, sillä raikkaasti stonerin ja teknisen jyräyksen välillä sukkuloiva bändi ihastuttaa uutuusbiisinsä monipuolisuudellaan. Vahvaa suorittamista.

Emperorin keulilta tunnettu Ihsahn on täällä taas. Kirkonpolttometallin merkeissä 1990-luvulla kannuksensa ansainnut norjalainen julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa jo vuonna 2006 ja on keski-ikäistyessään liikkunut entisestään kohti Devin Townsendin viitoittamaa suuntaa. Miehen edellinen Arktis-tekele keräsi ilmestyessään vuonna 2016 Soundin arviossa kehuja täyden viiden tähden edestä ja Arcana Imperii -uutukainen antaa odottaa Ihsahnilta suuria tekoja myös 2018 A.D..

Tuoretta kotimaista väriä Parasta juuri nyt -soittolistalla edustaa myös lauantaina viileästi levyjulkkarikeikkaansa Helsingin Narinkkatorilla juhlinut Pyhimys. Antti Granlundin arviossa suomiräpin kummisedäksikin tituleeratun räppärin Tapa Poika -albumi juhli neljän tähden arvoisesti. Granlund kirjoittaakin Pyhimyksen uran yhdeksännen soolon olevan ”sekä taiteellisesti kunnianhimoinen että kaupallisesti puoleensavetävä teos”. Soittarille levyltä valikoitui maailman menoa tutkaileva Kauneus Pilas Perhosen.

Mitä muuta saisi olla? Kotimaista osaamista soittolistalla esittelevät viimeiseen junaan pyrkivä New Deadline, jonka To Hope -kakkosalbumi julkaistaan 23. maaliskuuta, Miljoonatalon lapsista kertova mystinen M sekä myötäsyntyisen ylivoiman nimeen vannova superyhtye Ruusut. Ulkomaisista uutuuksista mukana ovat viimevuotisen Evolve-levynsä deluxe-versiosta vihjaileva Imagine Dragons, vaikuttavan viileä Wolf Alice, aavikkopörinärockin pioneeriyhtye Fu Manchu sekä paluuta tekevä 2000-luvun brittirapsensaatio The Streets.

Viikon 9 Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista näyttää seuraavalta:

Lisää luettavaa