”Raaputa kaljatuoppiin mulle numerosi sun” – Parasta juuri nyt -soittolistalta vain parasta lofia hifi-laitteillesi

15.8.2018 10:02

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Viime viikonloppuna Flow-festivaalilla nähty Kynnet on herättänyt ihastusta 70-lukulaisen suttuisella soundillaan, joka on kuin kotonaan C-kasetilta nautittuna. Raaputa kaljatuoppiin -uutukainen soi likaisesti ja rujosti, vaikka kappaleen tarina onkin mitä positiivisin ja puhtoisin.

Raaputa kaljatuoppiin on kaihoisa rakkauslaulu menneiden aikojen kotihipoille, mutta nyt viattomat muistot muhinoinnista vaatekomerossa, hitaan tanssinumeron soidessa, valuvat samassa hetkessä kaatosateen mukana tuopinraatojen pinnoittamalle asfaltille”, myös Teksti-TV 666:ssa vaikuttava Teemu Tanner kuvailee uutukaiskappaletta.

Kynnet pitää kiinni nopeasta julkaisutahdistaan ja vuoden 2017 Kaipaa esittelyä -debyyttiä seuraava kakkoslevy Vähät välittää julkaistaan 12. lokakuuta.

Ei niin kauan sitten aika läheisessä galaksissa muuan Brian & Helvetin Peruna (aka Kata Laakso ja Miro Palokallio) herätti paheksuntaa Rantalomalle Syyriaan -albuminsa nimellä. Levyhän sittemmin pistettiin ulos bändin jakeluyhtiönä toimineen Warnerin valikoimasta, mutta mikäs olisikaan sen parempaa mainosta kuin pieni kohu. Tai isompikin.

Brian & Helvetin Peruna on jälleen keskuudessamme uudella SANNI sä oot ihana -sinkullaan, jolla koetaan viatonta kaukorakkautta (tai mistä tämän biisin todenmukaisuudesta tietää) erästä nimeltä mainittua suomipopparia kohtaan. Meininki on totutusti näennäisen naiivia ja musiikin silottelematon ote kulkee käsi kädessä MS Paint -estetiikan kanssa.

Vuoden ehkä hämmentävimmistä internet-hetkistä koettiin, kun jenkkibändi Weezerin fani osoitti valloittavaa omistautumista perustamalla some-kampanjan, jolla hän yritti saada suosikkibändinsä coveroimaan Toton Africa-kappaleen. No, Weezerit ensin pilailivat ja versioivat AOR-legendojen Rosanna-klassikon, mutta heltisivät sittemmin itse pyydetyn kappaleen soittamiselle.

Tarinahan ei jäänyt siihen, sillä Toto vastasi pian kalifornialaisille tekemällä temput näiden Hash Pipe -hitille. Perusteet biisin valinnalle kuuluivat: ”Ajattelimme, että koska olemme poltelleet hasista kauan ennen kuin he olivat edes syntyneet, tämä olisi se biisi joka meidän olisi syytä vetäistä. Tämä on tribuuttimme Weezerille, luoja heitä siunatkoon!”

Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Ja tällä kertaa viimeiseksi nauroi Toto.

Mitä muuta saisi olla? Soittolistalta löytyvät esimerkiksi Soundin Tarkkailuluokalle siirretty lähiöindie-yhtye Lauma, uuden albumin jo ensi viikolla julkaiseva grungejätti Alice In Chains, kotoperäisiin metallipetoihin lukeutuva Wolfheart sekä The Actsin action rock-manit.

Näin soi Soundin Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 33:

Lisää luettavaa