”Ehkä sun on pakko mennä” – Tsekkaa suomirockin raikkaat kuulumiset Parasta juuri nyt -soittarilta

Uutta Olavia, Luukasoja, mansegazea ja paljon muuta.
12.3.2019 17:41

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Olavi Uusivirta on kuulunut lähes koko 2000-luvun ajan suomalaisen rockin kärkinimiin. Näyttelijänäkin tunnettu Uusivirta on osoittanut urallaan paitsi monipuolista lahjakkuutta, mutta myös oivaltavaa uudistumiskykyä. Jos et usko, kuuntele vaikka viime syksynä julkaistu Waterloo, jossa musiikilliset viittaukset ABBAan kohtaavat 1990-lukulaisen poprock-poljennon.

Ehkä sun on pakko mennä edustaa tanssittavassa kaihoisuudessaan tutumpaa Uusivirta-linjaa. Loppupuoliskollaan tarinansa puolesta jopa Leevi & The Leavings -henkiseksi kääntyvä biisi on kolmas singlejulkaisu Olavin myöhemmin keväällä päivänvalon näkevältä albumilta. Vuoden 2016 Olavi-kokopitkän seuraajan nimeä ei ole vielä paljastettu, mutta mikäli julkaistujen kappaleiden linjaan on uskominen, luvassa on hieman syntetisaattorivetoisempi kokopitkä.

Uutisia tulevasta levystä ei todennäköisesti tarvitse odottaa pitkään, sillä Uusivirta on jo jakanut Instagramissa kutsuja levyn salaiselle julkaisukeikalle.

Loppuvuodesta esittelimme Tarkkailuluokka-juttusarjassamme joensuulaislähtöisen Luukas Ojan, joka herätti kovaa kiinnostusta kotimaisella rock-kentällä jo Muijat-esikoissinglellään. Tuolloin yhtye vihjasi julkaisevansa uutta musiikkia vuoden 2019 puolella ja viime viikolla tuo lupaus lunastettiin. Soittolistallemme bändin tuoreelta kaksoissingleltä on löytänyt tiensä Luukasoja-kappale, jossa toisia väärin kohtelevat ihmiset saavat ansionsa mukaan.

– On ollut siistiä huomata, että ihmiset uskaltavat jo julkisesti puhua asioista, kuten hyväksikäytöstä niiden oikeilla nimillä. Sellaiset lähtökohdat ovat vaikuttaneet näidenkin biisien syntyyn, laulaja Iita Ylönen kuvailee Luukas Ojan uutukaista.

Jos kengänkärkiin tuijottelu ja eteeriset kitarasoundit ovat juttusi, kannattaa painaa mieleen nimi Radio Supernova. Luukas Ojan tavoin tulokassarjamme alumniyhtye julkaisee tulevana perjantaina Tähtiin-esikoislevynsä. Mansegazeksi musiikkiaan nimittävän bändin tyylistä makua antaa Kyyti-single ja jos pidät kuulemastasi, niin odottavan aika ei tässä tapauksessa ole pitkä.

Uusivirran, Luukas Ojan ja Supernovan lisäksi Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvät tällä viikolla ajattoman tyylikäs Pekko Käppi & K:H:H:L, kovaa nostetta nauttiva laulaja-lauluntekijä Sam FenderThe National, mustaa näkevä Antti Autio, yhdestä vuoden kiinnostavimmasta metallialbumista So What? -levyllään vastannut While She Sleeps sekä monia muita.

Soundin Parasta juuri nyt viikolla 11, olkaa hyvä:

Lisää luettavaa