Vanhoja tuttuja, uusia lupauksia ja raikkaita festivaalivieraita – kurkkaa Parasta juuri nyt -soittolistan tarjontaan

Legendoja kotoa ja kaukaa, ulkomaisia ja kotimaisia tärppejä Provinssiin. Ota haltuun viikon soittolistamme!
26.6.2018 17:36

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Vanha kunnon J. Karjalainen palasi levytyskantaan kolmen vuoden tauon jälkeen juuri juhannuksen kynnyksellä julkaistulla Tule kesäyö -kappaleella. Suomalaisille jo neljältä vuosikymmeneltä tuttu Jukka on kunnostautunut musiikkiurallaan niin perinteisemmän suomirockin kuin countryn parissa, ja tuore Tule kesäyö on selvää jatkoa Karjalaisen Et ole yksin albumilla (2013) alkaneelle renesanssille perinteisemmän rockin parissa. Tänä kesänä Jiitä ei nähdä yhtyeineen lavoilla, mutta uuden kappaleen julkaissut suomirock-legenda lupaili Facebook-sivuillaan uuden albumin olevan niin sanotusti uunissa.

Jos listataan rock-historian legendaarisimpia basisteja, niin Sir Paul McCartney nousee takuulla monien papereissa kärkisijoille. Maccan vaikutus musiikkihistoriaan on kiistaton, mutta 76-vuotiaanakin tämä ritari jaksaa kiertää soittaen täysille areenoille ja luoda siinä ohessa uutta musiikkia maailmalle. Viime viikolla saimme kuulla Beatles-legendan julkaisevan viiden vuoden tauon jälkeen uuden Egypt Station -nimeä kantavan sooloalbumin, jota Paul itse kuvailee musiikilliseksi junamatkaksi. Soittarillemme tiensä on löytänyt kahdesta sinkkulohkaisusta se menevämpi Come On To Me.

Egypt Station alkaa ensimmäisen kappaleen asemalta ja sen jokainen raita on aina uusi pysähdyspaikka. Se antoi meille kehykset ja perusidean, jonka ympärille kappaleet tehtiin. Pidän sitä sellaisena unenomaisena paikkana, josta musiikki huokuu”, Macca kertoi saatesanoina uudelle musiikilleen.

Festivaalikesä jatkuu kuumimmillaan tällä viikolla muun muassa Provinssin, Tuskan ja lukuisten muiden kansanjuhlien merkeissä. Törnävänsaaren festivaalialueen virallisella Soundi-lavalla nähdään muun muassa brittiläislupaus The Hunna, jota muun muassa Kerrang!-lehti on hehkuttanut ”rockin seuraavaksi isoksi nimeksi”. Kvartetin toisen albumin oli määrä nähdä päivänvalon toukokuussa, mutta Soundin soittolistakomitealle tuntemattomista syistä Dare-pitkäsoiton julkaisua lykättiin heinäkuun puolelle. Mutta mikäli NY to LA:n kaltaisia biisejä on uskominen, hyvää kannattaa odottaa. The Hunna esiintyy Provinssin Soundi Stagella torstaina 28. kesäkuuta kello 21.

Provinssissa nähdään myös fuzzin voimaan vannova Ghost World. Nelikko julkaisee elokuun lopussa Svart Recordsin kautta toisen levynsä Spin, jolta ensimmäisiä maistiaisia saadaan Green Sixteen -singlen muodossa. Tulevalla levyllään yhtye on ottanut muutaman askeleen uuteen suuntaan.

”Kappaleissa kuuluu ensikosketukseni musiikkiin. Ne ovat paluu lapsuuteen. Levyllä on kuultavissa jingle-janglen täyteiset automatkat mökille, maalaismaisemat, pop ja 60-luvun psykedelia. Pyrkimyksenä oli vangita kotikutoista musiikkia, jossa melodiat ja itse musiikki puhuvat puolestaan”, kertoo Ghost Worldin laulaja-kitaristi Liisa Tani. Ghost World nähdään Provinssin lauantaissa Radio Helsinki Stagella kello 13.30 alkaen.

Näiden vanhojen tuttujen ja ehkäpä uusien tuttavuuksien lisäksi Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvät muun muassa Las Vegasiin haaveileva Pasa, heinäkuussa debyyttilevynsä julkaiseva Matka Maailman Ympäri, ajankohtaisesti alt-rightia puiva Bad Religion, aina yhtä rouheat ruotsalaiset – Backyard Babies, tuttuja kasvoja sisällään pitävä powerpop-tuttavuus Sadetta sekä monia muita.

Viikon 26 Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista näyttää seuraavalta:

Lisää luettavaa