Adam Clayton joutuu uuden ja kovan paikan eteen, kun U2 aloittaa Las Vegas -residenssinsä – ”En tiedä, millaista se tulee olemaan…”

U2:n Las Vegas -konsertit ovat ensimmäiset täysimittaiste keikat, jotka basisti tulee soittamaan jonkun toisen rumpalin kanssa.
21.3.2023 18:32

U2 saa kunnian korkata Las Vegasiin syksyllä valmistuvan uuden huippumodernin esiintymisareenan. Yhtye soittaa uudessa MSG Sphere -areenassa sarjan keikkoja, joiden teemana on vuoden 1991 Achtung Baby -hittilevy.

Basisti Adam Clayton sanoo Billboardin tuoreessa haastattelussa olevansa henkilökohtaisesti erityisen jännittävässä ja uudessa tilanteessa näillä residenssikeikoilla. Sen lisäksi, että kyseessä ovat ensimmäiset konsertit huipputeknologialla varustetussa salissa, jonka avulla konsertista saadaan ennennäkemätön spektaakkeli, Clayton ja muu yhtye joutuu soittamaan keikat ensimmäistä kertaa ilman rumpali Larry Mullenia, joka jättää konsertit väliin terveyssyistä.

”En tiedä, millaista se tulee olemaan. En ole koskaan aiemmin soittanut kenenkään muun kanssa. Tiedän, että Larry saa minut aina kuulostamaan hyvältä ja hoitaa sitä kautta puolet hommistani. Saatamme siis olla hieman varpaillamme”, basisti pohtii.

Mullenin sijaan rumpupatteriston taakse istuu hollantilaisesta Krezip-yhtyeestä tuttu Bram van den Berg.

”Olen varma, että löydämme kyllä groovemme. Bram on mielestäni loistava soittaja. Hänellä on hyvä maine ja hän on rakastettava ihminen. Kunhan muusikon sydän on oikealla paikalla, musiikki seuraa perässä ilman isompia vaikeuksia.”

Clayton puhui Billboardille myös yhtyeen Sphere-residenssin jälkeisistä askelkuvioista. Basistin mukaan kitaristi The Edge tekee jatkuvasti uutta musiikkia, mutta paljon riippuu myös siitä, milloin Mullen palaa sapattivapaaltaan. Claytonin mukaan bändi on lisäksi kaivellut viime aikoina arkistojaan muun muassa Peter Jacksonin ohjaaman tuoreen The Beatles -dokumenttisarjan innoittamana.

”Karanteeniaikana me aloimme käydä arkistojamme läpi ja rakentaa jonkinlaista narratiivia bändin historiasta. Se kertoo bändistä hieman erilaisemmasta vinkkelistä. Luulen, että moni ajattelee tässä vaiheessa tuntevansa U2:n tarinan hyvin, mutta se on tietenkin vain yksi versio. Meidän tarinaamme liittyy muitakin asioita, jotka haluaisimme mielellämme tuoda esille”, Clayton tuumaa.

Lisää luettavaa