Alexi Laihon uudet kuviot ovat selvillä – saammeko esitellä: Bodom After Midnight!

Children of Bodom jätti yleisölle jäähyväiset viime joulukuussa. Alexi Laiho ei kuitenkaan jäänyt joutilaaksi, vaan miehen uusi yhtye on valmis astelemaan esiintymislavoille.
16.3.2020 12:00

Teksti: Timo Isoaho

Children of Bodom soitti viimeisen konserttinsa Helsingin Jäähallissa joulukuun puolivälissä 2019. Samalla päättyi laulaja-kitaristi Alexi Laihon, rumpali Jaska Raatikaisen, basisti Henkka Seppälän ja kosketinsoittaja Janne Wirmanin 1990-luvun puolivälin tietämillä alkanut yhteistyö, joka jätti vahvan jälkensä koko maailman metallikartalle.

Jatkoa on kuitenkin luvassa, ja Alexi Laihon sekä Children of Bodomin toisena kitaristina vuodesta 2016 toimineen Daniel Freybergin uudet kuviot ovat nyt selvillä. Kaksikko on nimittäin lyöttäytynyt yhteen Paradise Lostissakin soittavan rumpali Waltteri Väyrysen sekä Santa Cruzissa aikoinaan vaikuttaneen basisti Mitja Toivosen kanssa. Tuoreen kokoonpanon kosketinsoittajana toimii Lauri Salomaa, mutta hän on ainakin toistaiseksi mukana sessiomuusikkona.

Uuden yhtyeen nimi on Bodom After Midnight.

”Pöydällä oli muutamia erilaisia ehdotuksia, mutta Bodom After Midnight tuntui lopulta sopivimmalta vaihtoehdolta. Halusin ehdottomasti Bodom-sanan myös uuteen nimeen, sillä nyt ihmiset osaavat yhdistää tämän jutun minuun – ja tietenkin myös Children of Bodomiin”, sanoo Laiho.

”Kaiken kaikkiaan on pakko painottaa sitä, miten hieno ja innostunut fiilis minulla on uuden ajanjakson alkamisen suhteen!”

Bodom After Midnightin oli määrä tehdä ensimmäinen esiintymisensä Helsingin Tavastialla 15. huhtikuuta, mutta koronavirustilanteen vuoksi tämä suunnitelma saattaa muuttua. Muita tähän mennessä sovittuja keikkoja ovat Tuska Open Air Metal Festival 27. kesäkuuta, John Smith Rock Festival 18. heinäkuuta ja Saksassa järjestettävä Summer Breeze Festival 15. elokuuta.

”Tulevien konserttien ohjelmisto nojaa luonnollisesti Children of Bodomin tuotantoon. Minähän ne kappaleet olen säveltänyt sekä sanoittanut, ja aion esittää niitä hemmetinmoisella ylpeydellä jatkossakin”, painottaa Laiho.

”Bodom After Midnightilta on toki luvassa myös tuoretta materiaalia – riffejä ja muita ideoita löytyy jo –, mutta suunnitelmana on ajaa tämä uusi ryhmä sisään keikkalavoilla ennen kuin ryhdymme sen tarkemmin miettimään uusia kappaleita.”

Lisää luettavaa