Anthrax-kitaristi ylistää Metallicaa – ”Kun he päättivät kasata Big 4 -konserttisarjan, he tekivät kaiken täydellisesti”

Anthrax-kitaristi Scott Ian keskusteli hiljattaisessa Ultimate Guitarin haastattelussa kymmenisen vuotta sitten soitetuista Big Four -keikoista, thrash metal -skenen syntyajoista sekä Metallicasta.

Mieheltä tiedusteltiin muun muassa sitä, millaista oli työskennellä Big 4 -kiertueella muiden thrash metal -pioneerien kanssa.

”Big Four oli ällistyttävä, mikä kokemus! Se oli niin uskomatonta kuin sen ajattelisikin olevan, se oli mahtava kokemus”, mies intoilee. ”Metallica vain yksinkertaisesti tekee asiat oikein. He tekevät asiat kuten haluavat ja he tekevät ne oikein. Ja kun he päättivät kasata Big 4 -konserttisarjan, he tekivät kaiken täydellisesti, alusta loppuun. Se kuinka show’t oli kasattu, kuinka kaikkia bändejä kohdeltiin tasavertaisina…”

”Olemme kaikki olleet ystäviä keskenämme vuodesta 1982 tai 1983 ja kaikki ovat luoneet hienot urat heavy metalia soittaen”, mies jatkaa. ”Metallica kasvoi tietenkin suurimmaksi – eikä vain metallibändeistä – vaan yhdeksi maailman isoimmista bändeistä. Kun olimme Big Four -rundilla, se ei koskaan tuntunut siltä, että kyseessä oli Metallica ja kolme muuta bändiä. Kaikki otettiin mukaan ja he saivat kaikki tuntemaan itsensä tasavertaisiksi. Olimme kaikki osa tätä samaa kokonaisuutta ja tulimme samoista lähtökohdista, ja se todellakin tuntui siltä samalta veljeydeltä kuin 80-luvun alussakin. En voi koskaan kiittää heitä tarpeeksi kokemuksesta.”

”Voin sanoa koko Anthraxin puolesta – ja luulen että sama pätee myös Slayeriin ja Megadethiin – että meillä kaikilla oli hauskaa, ja luulen Metallicallakin olleen. Oli huippua soittaa noita keikkoja yhdessä ja viettää aikaa keskenämme. Tuntui todella hyvältä olla kavereiden kesken ja tarkastella tekemisiämme, perintöämme ja tulevaa niiden samojen ihmisten kanssa, joiden kanssa olimme olleet alusta asti.”

”Musiikissa ei usein tapahdu samaa, että neljä bändiä jotka ovat olleet mukana genren syntymästä asti, lähtevät kolme vuosikymmentä myöhemmin keikoille yhdessä. Koko juttu oli aivan uskomaton”, Ian päättää.