Avenged Sevenfold -nokkamies: 60 prosenttia Metallican stadionkonserteissa kävijöistä omistaa vain bändin nimikkolevyn

M. Shadows kertoilee kesän aikana Metallican matkassa tekemistään havainnoista.
30.10.2017 20:27

Yhdysvaltalaisen Avenged Sevenfoldin laulaja M. Shadows muisteli yhtyeensä tämänvuotista Pohjois-Amerikan kiertuetta thrash-jätti Metallican matkassa Grammy-museon 19. päivä kuluvaa kuuta järjestämässä tapahtumassa. Aina valpas Blabbermouth poimi keskustelusta ansiokkaasti esiin miehen mietteet vuonna 1991 julkaistun ”Mustan levyn” vaikutuksista Metallican nykyisten esiintymislavojen kokoon ja siitä, kuinka stadionkonsertit keräävät paikalle kenties jossain määrin pintapuolisesti yhtyeen katalogiin perehtyneitä faneja.

”Kaikesta valituksesta ja netin, tai miksei ulkomaailmankin, negatiivisuudesta huolimatta huomaat, että myydäksesi stadionit täyteen sinulta tulee löytyä oma ’Musta levysi'”, mies aloittaa. ”Voit soittaa fanien suosikkeja minkä ehdit, kuten Master of Puppetseja sun muita, mutta kun he esittävät nimikkolevynsä kappaleita, kaikki menevät aivan sekaisin. On kuin 60 prosenttia heidän yleisöstään olisi kasuaaleja faneja, jotka omistavat vain Metallica-levyn, eivätkä heidän hc-faninsa oikein tunnu tiedostavan sitä.”

”Tehdäksesi stadionkeikkoja, levysi tulee olla radiosta tuttu tai joka on muutoin iskostunut ihmisten kollektiiviseen tajuntaan ja on juuri sellainen levy. Kuulemme kaikenlaista valitusta siitä, että heidän pitäisi esittää harvinaisempia kappaleitaan – ja ymmärrän sen kyllä hyvin –, mutta kun he sitten soittavat Sad But Truen, Enter Sandmanin ja Unforgivenin, ääni kellossa muuttuu ja on helppo nähdä, että iso osa heidän yleisöstään on satunnaisia faneja, joita he ovat kohdelleet hyvin koko uransa ajan. Monet metallibändeistä, jotka olivat ympyröissä Metallican julkaistessa hittilevynsä, soittelevat nykyään klubeissa kun taas Metallica täyttää stadioneita.”

Metallican ”Mustana levynä” tunnettua viidettä studioalbumia on tähän päivään mennessä myyty maailmanlaajuisesti rapiat 30 miljoonaa kappaletta. Avenged Sevenfold kiersi ison M:n matkassa kuluvan vuoden toukokuusta elokuuhun osana tämän massiivista WorldWired-kiertuetta.

(EDIT: otsikkoa ja tekstiä editoitu 31.10.)

Lisää luettavaa