Avenged Sevenfold -nokkamies M. Shadows: rockmuusikot ovat vastahakoisia muuttumaan ja kokeilemaan uutta

9.5.2017 15:00

Avenged Sevenfold -yhtye julkaisi viime lokakuussa uuden The Stage -albumin. Pitkän ja äänekkään hypettämisen sijaan yhtye päätti kokeilla aivan päinvastaista lähestymistapaa eikä levyä promottu käytännössä ollenkaan etukäteen. Kokeilun lopputulos ei ehkä ollut ihan toivottu – levyllä oli bändin historian myynnillisesti heikoin avausviikko 11 vuoteen – mutta Avenged Sevenfold halusi ottaa tietoisen riskin silkasta kokeilunhalusta.

Laulaja M. Shadows kokeekin Charlotte Observerin haastattelussa rockmusiikkia vaivaavan tietty paikallaan polkeminen ja uusien asioiden kokeilemisen pelko.

– Jos menet katsomaan mitä tahansa hip hop -keikkaa tai käyt Coachellassa tai Lollapaloozassa, huomaat artistien kokeilevan ja tekevän uusia ja kekseliäitä asioita. Rockbändit tekevät itselleen hallaa, koska kukaan ei kokeile rajoja ja osallistu vaikkapa uusiin tapoihin markkinoida musiikkia, M. Shadows toteaa.

M. Shadows käyttää Coachella-festivaalia hyvänä esimerkkinä siitä, miten erilaisia nykypolven fanit ovat ja miten rockyhtyeet ovat tippuneet kärryiltä. Hän ei esimerkiksi muista nähneensä ainoatakaan rockbändin t-paitaa yleisössä.

– Guns N’ Roses soittaa lavalla biisejä, jotka ovat osa lapsuuttani ja eturivissä on ihan kuollutta. Ei ole epäilystäkään, mihin suuntaan musiikki on kulkemassa.

Lisää luettavaa