Bohemian Rhapsody -tuottajan Michael Jackson -leffaprojekti etenee – Elämäkertaelokuvalle löytyi jakelija

Elokuvalla on Jacksonin perikunnan siunaus.
9.2.2022 19:08

Uutisoimme marraskuussa 2019 Freddie Mercurysta kertoneen Bohemian Rhapsody -menestyselokuvan tuottaneen Gabriel Kingin hankkineen oikeudet Michael Jacksonin elämäkertaelokuvaan. Nyt Deadline kertoo, että elokuvaprojekti etenee ja sille on löytynyt jakelija: jakeluoikeudet nappasi itselleen Lionsgate.

Deadlinen tietojen mukaan Kingin tuottama Michael-elokuva pohjaa John Loganin (Gladiaattori, The Aviator, Skyfall, Sweeney Todd) käsikirjoitukseen. Tietoa näyttelijöistä tai muusta sellaisesta ei vielä tässä vaiheessa projektia ole tietoa. Elokuvalla on Jacksonin perikunnan siunaus, joten siinä tuskin mennään kovin syvälle popsuuruuteen liitettyihin kohuihin, joita käsiteltiin vaikkapa pari vuotta sitten tehdyssä Leaving Neverland -dokumentissa, jota perikunta piti ”ajojahtina” ja ”julkisena lynkkauksena”.

”Jo pienestä pitäen, kun Michael oli vielä Jackson 5:n jäsen, hän rakasti elokuvien taikaa. Meille on suuri kunnia, että hänen elämäntarinansa tuodaan valkokankaille”, kommentoi suvun matriarkka Katherine Jackson.

Popin kuninkaaksi tituleerattu Michael Jackson syntyi vuonna 1958 ja aloitti musiikkiuransa jo viisivuotiaana veljiensä muodostamassa Jackson 5 -yhtyeessä. Michael aloitti soolouransa 1971 ja nousi yhdeksi maailman eniten myyneeksi artistiksi: vuoden 1982 Thriller-levy pitää edelleen paikkansa maailman eniten myytynä levynä. Hänet palkittiin urallaan 15 kertaa Grammy-palkinnolla, kuudella Brit Awardsilla ja Golden Globella ja hän teki 39 Guinnessin maailmanennätystä. Jacksonin uraa kuitenkin varjostivat epäilyt lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, josta laulajaa vastaan nostettiin syytteet ensimmäisen kerran vuonna 1993.

Jackson menehtyi 50-vuotiaana kesällä 2009 sydämen pysähdykseen. Ruumiinavauksessa hänen kehostaan löydettiin jäämiä erinäisistä lääkkeistä ja hänen henkilökohtainen lääkärinsä Conrad Murray sai syytteet taposta, josta hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen 2011. Murray vapautettiin 2013 hyvän käytöksen vuoksi.

 

Lisää luettavaa