Bon Jovin varhaiset musiikkivideot ovat Jon Bon Jovista karmivaa katsottavaa – Nimeää videon, joka hävettää eniten

Laulaja sanoo yhtyeen päässeen jyvälle vasta kolmannella levyllään.
3.5.2023 07:22

Laulaja Jon Bon Jovi keskusteli urastaan hiljattain Sirius XM:n Andy Cohenin kanssa ja puheeksi nousivat Bon Jovi -yhtyeen musiikkivideot, jotka olivat vahvassa rotaatiossa MTV:llä 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa. Laulaja myöntää, ettei pysty katsomaan bändin ensimmäisen kahden levyn kappaleista tehtyjä musiikkivideoita – eritoten ensimmäisen hitin, Runawayn kylkeen kuvattua tekelettä, jota mies kutsuu ”kammottavaksi”.

”Kun nyt ajattelen sitä… ’Hetkinen, opin vasta soittamaan kitaraa ja tein biisin. Nyt haluatte että teen videon? Mitä hittoa minä mistään tiedän?’ Minä hölmönä uskoin siihen, mitä typerä levy-yhtiömme ja typerä ohjaaja, jonka sisarentytär näyttelee videolla, minulle tyrkyttivät. Voi Luoja. Haluatko häpäistä minut? Sido minut tuoliin ja pakota katsomaan videoita ensimmäiseltä kahdelta levyltämme”, Jon Bon Jovi naurahtaa.

Kun yhtye julkaisi kolmannen albuminsa Slippery When Wet vuonna 1986, päättivät he ottaa videoihin uuden lähestymistavan ohjaaja Wayne Ishamin opastuksella ja käyttää niitä energisen livemeininkinsä promoamiseen. Se kannatti ja levystä ja sen singleistä tuli valtaisia hittejä. Livin’ on a Prayer -videolla on Youtubessakin yli miljardi katselukertaa.

”Olimme viisastuneet. Vei kolme levyä ymmärtää, että videolla voi mainostaa keikkojamme. You Give Love a Bad Name, Livin’ on a Prayer ja Wanted Dead or Alive olivat puhtaasti esiintymisvideoita ja silloin ymmärsimme, että millään muulla ei ole väliä.”

Lisää luettavaa