Brian May vastaa Queen-elokuvasta esitettyyn kritiikkiin – ”Tarkoitus ei ollut tehdä dokumenttia”

https://www.youtube.com/watch?v=mP0VHJYFOAU

Kitaristin mukaan elokuva pyrki menemään Freddie Mercuryn pään sisälle.

Queen-yhtyeestä ja ikonisen laulaja Freddie Mercuryn elämästä kertovan Bohemian Rhapsody -elokuvan tie valkokankaalle oli kivinen ja pitkä, mutta se on myös osoittautunut megamenestykseksi keräten palkintoja ja rikkoen ennätyksiä.

Jotkut ovat kuitenkin kritisoineet sitä, miten elokuvan aikajanalla asioita ja tapahtumia on siirrelty ja muokattu. Mercury ei esimerkiksi ollut ensimmäinen Queen-muusikko, joka julkaisi soololevyn ja toisin kuin elokuva antaa ymmärtää, Mercury sai AIDS-diagnoosin vuonna 1987, ei 1985 ennen leffan huipennuksena toimivaa Live Aid -konserttia.

Queen-kitaristi Brian May, joka toimi yhdessä rumpali Roger Taylorin kanssa elokuvan tuottajana ja neuvonantajana, kommentoi kritiikkiä Guitar World -lehdelle:

”Tarkoitus ei ollut tehdä dokumenttia. Ei sen pitänytkään olla kuvaus, että ’Ensin tapahtui näin ja sitten tapahtui näin’. Yritimme päästä Freddie Mercuryn sisälle ja esittää hänen sisintään – hänen draiviaan, intohimoaan, pelkojaan ja heikkouksiaan”, May toteaa.

”Halusimme myös näyttä hänen suhdettaan meihin perheenä, mikä oli pitkälti se asia, mikä sai hänet toimimaan. Ja luulen, että Freddie olisi rakastanut [elokuvaa], koska se on hyvä ja rehellinen kuvaus hänestä persoonana.”

Kritiikistä huolimatta marraskuussa 2018 ensi-iltansa saanut leffa on tosiaan osoittautunut monilla mittapuilla jättimenestykseksi. May toteaa hämmentyneenä elokuvan suosion ylittäneen kaikkien odotukset moninkertaisesti.

”Ajattelimme, että fanit varmasti ottavat sen hyvin vastaan, mutta emme osanneet kuvitellakaan mitään tällaista. Ihmiset käyvät katsomassa sen viisi, kuusi kertaa, laulavat mukana ja itkevät. Aasiassa tapasin tyyppejä, jotka ovat nähneet leffan 30 kertaa. Uskomatonta. En voisi olla iloisempi”, May hämmästelee.